Ashley Madison schikt met slachtoffers datalek

Een rechter (bron: FreeImages.com/Jason Morrison)

Ashley Madison, een datingwebsite voor getrouwde mensen, treft een voorlopige schikking met slachtoffers van het grootschalige datalek dat in de zomer van 2015 plaatsvond. Moederbedrijf Ruby betaalt 11,2 miljoen dollar, omgerekend zo’n 9,8 miljoen euro, aan betrokkenen. Eerder trok het bedrijf al een schikking met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC).

De schikking is getroffen in een rechtszaak die is aangespannen door slachtoffers van het datalek. De gebruikersdatabase van Ashley Madison werd gestolen en online gepubliceerd in de zomer van 2015. De aanklagers stellen dat de datingwebsite zijn beveiliging niet op orde had, wat de datadiefstal heeft mogelijk gemaakt.

Door een schikking te treffen hoeft Ruby niet te erkennen de wet te hebben geschonden. De schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechter. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers aanspraak zullen maken op de schadevergoeding. Ruby wijst erop dat de identiteit van gebruikers niet werd gecontroleerd, waardoor accounts uit naam van anderen geregistreerd konden worden. Het feit dat de naam of andere informatie van een gebruiker in de database van de website voorkomt, wil volgens Ruby dan ook niet zeggen dat deze persoon daadwerkelijk een lid van Ashley Madison was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *