Ondergrondse marktplaats AlphaBay offline gehaald door politie

Handboeien (bron: FreeImages.com/Lance Kidwell)

De ondergrondse marktplaats AlphaBay is offline gehaald tijdens een gezamenlijke actie van politiediensten in de Verenigde Staten, Canada en Thailand. Op AlphaBay waren onder andere drugs, vervalste creditcards en andere illegale goederen te koop.

Dit meldt de Wall Street Journal. De website werd op woensdag 5 juli offline gehaald. Gebruikers vreesden in eerste instantie dat de beheerders een exit scam hadden opgezet, waarbij zij bitcoins in twee aan AlphaBay gelieerde Bitcoin accounts zouden hebben gestolen.

Vermeende beheerder pleegt zelfmoord

De Wall Street Journal meldt echter dat de website offline is gehaald door een Amerikaanse, Canadese en Thaise politieactie. Bij de politieactie is in Thailand een Canadese man gearresteerd die ervan wordt verdacht de beheerder te zijn van AlphaBay. Deze man werd woensdag 12 juli dood aangetroffen in zijn cel. De Thaise autoriteiten stellen dat de man zelfmoord heeft gepleegd.

The Bangkok Post meldt op basis van bronnen binnen de Thaise politie dat de vermeende beheerder ongeveer acht jaar in Thailand heeft gewoond. Bij zijn arrestatie zouden onder andere vier Lamborghini’s en drie huizen met een gezamenlijk waarde van zo’n 10,3 miljoen euro in beslag zijn genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *