John McAfee en Intel schikken over gebruik merknaam ‘McAfee’

Een rechter (bron: FreeImages.com/Jason Morrison)

John McAfee en Intel treffen een schikking. De twee partijen waren al enige tijd in een aantal rechtszaken verwikkeld over het gebruik van de merknaam McAfee. Deze rechtszaken zijn nu van de baan.

Dit meldt Reuters. De rechtszaken draaien om het gebruik van de merknaam McAfee, iets waar John McAfee het recht op eiste. Zo wilde de McAfee-oprichter de naam van zijn investeringsmaatschappij wijzigen in John McAfee Global Technologies en wilde hij een beveiligde smartphone uitbrengen onder de naam John McAfee Privacy Phone.

Aanklachten

Intel weigerde hiermee akkoord te gaan en stelde dat McAfee hiermee merkrechten zou schenden.McAfee diende hierop een aanklacht in tegen Intel om de overdracht van de merknaam McAfee te blokkeren, waarna Intel een rechtszaak begon tegen John McAfee. De onvrede tussen beide partijen is begonnen rond de verkoop van Intel’s meerderheidsbelang in Intel Security. Intel Security ontstond in 2010 na de overname van McAfee. Na de verkoop van het meerderheidsbelang van Intel wijzigde het bedrijf zijn naam weer naar McAfee.

Met de schikking zijn de rechtszaken nu van de baan. John McAfee ziet volgens de schikking af van het gebruik van de merknaam McAfee voor security-gerelateerde producten en diensten. Ook wordt de naam van zijn investeringsmaatschappij niet gewijzigd in John McAfee Global Technologies. Wel mag de McAfee-oprichter zijn naam blijven gebruiken in andere uitingen, waaronder advertenties en presentaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *