Apple en Cisco willen klanten kortingen geven op cybersecurity verzekeringen

Apple en Cisco willen klanten die oplossingen en technologie van beide bedrijven gebruiken helpen kortingen te krijgen op cybersecurity verzekeringen. Hiervoor gaan de bedrijven een samenwerking aan met verzekeringsmaatschappijen.

Tim Cook, CEO van Apple

Dit hebben Tim Cook, CEO van Apple, en Chuck Robbins, CEO van Cisco, bekend gemaakt tijdens Cisco Live, meldt Reuters. Cook stelt dat het gebruik van een combinatie van Cisco en Apple veiliger is dan het gebruik van concurrerende technologie. Het gebruik van deze combinatie zou volgens Cook dan ook moeten leiden tot lagere premie voor cybersecurity verzekeringen.

Samenwerking met verzekeraars

Cook kondigt aan dat Apple en Cisco daarom gaan onderhandelen om dergelijke kortingen op cybersecurity verzekeringen mogelijk te maken. Cisco meldt in een blogpost dat de bedrijven samenwerken met ‘zwaargewichten uit de verzekeringsindustrie’ om ‘robuustere voorwaarden’ te kunnen bieden aan klanten.

Cisco kondigt daarnaast aan systemen te zullen creëren die continue security monitoring mogelijk maken. Daarnaast moeten de systemen verzekeraars in staat stellen te controleren of systemen bij klanten juist zijn geconfigureerd. Het bedrijf rolde ook een nieuwe security app uit waarmee iPhone gebruikers zichzelf kunnen beschermen tegen phishing aanvallen.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.