Apple en Cisco willen klanten kortingen geven op cybersecurity verzekeringen

Apple en Cisco willen klanten die oplossingen en technologie van beide bedrijven gebruiken helpen kortingen te krijgen op cybersecurity verzekeringen. Hiervoor gaan de bedrijven een samenwerking aan met verzekeringsmaatschappijen.

Tim Cook, CEO van Apple

Tim Cook, CEO van Apple

Dit hebben Tim Cook, CEO van Apple, en Chuck Robbins, CEO van Cisco, bekend gemaakt tijdens Cisco Live, meldt Reuters. Cook stelt dat het gebruik van een combinatie van Cisco en Apple veiliger is dan het gebruik van concurrerende technologie. Het gebruik van deze combinatie zou volgens Cook dan ook moeten leiden tot lagere premie voor cybersecurity verzekeringen.

Samenwerking met verzekeraars

Cook kondigt aan dat Apple en Cisco daarom gaan onderhandelen om dergelijke kortingen op cybersecurity verzekeringen mogelijk te maken. Cisco meldt in een blogpost dat de bedrijven samenwerken met ‘zwaargewichten uit de verzekeringsindustrie’ om ‘robuustere voorwaarden’ te kunnen bieden aan klanten.

Cisco kondigt daarnaast aan systemen te zullen creëren die continue security monitoring mogelijk maken. Daarnaast moeten de systemen verzekeraars in staat stellen te controleren of systemen bij klanten juist zijn geconfigureerd. Het bedrijf rolde ook een nieuwe security app uit waarmee iPhone gebruikers zichzelf kunnen beschermen tegen phishing aanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.