Cyberaanvallers nemen Britse parlement onder vuur

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Het Britse parlement is getroffen door een cyberaanval. Aanvallers probeerden toegang te verkrijgen tot e-mailaccounts van Britse parlementariërs. Ongeveer 90 accounts zouden daadwerkelijk zijn gekraakt.

The meldt The Guardian, die een e-mail heeft ingezien die naar betrokkenen is verstuurd. De aanval zou zijn gericht op e-mailaccounts met een zwak wachtwoord. Volgens bronnen van het Britse Press Association (PA) hebben de aanvallers toegang weten te verkrijgen tot 90 e-mailaccounts van parlementariërs. De aanval vond op vrijdag 23 juni plaats.

Toegang tot e-mail geblokkeerd

In de e-mail die naar betrokkenen is gestuurd wordt aangegeven dat de aanvalsmethode wordt samengewerkt in nauwe samenwerking met het Britse National Cyber Security Centre. Daarnaast zijn in samenwerking met dit centrum maatregelen genomen om te voorkomen dat aanvallers toegang kunnen verkrijgen tot getroffen e-mailaccounts. Zo is momenteel de toegang tot e-mailaccounts vanaf locaties buiten het Britse parlement geblokkeerd.

Een woordvoerder van het Britse House of Commons zegt tegenover The Guardian: “De Houses of Parliament hebben ongeautoriseerde pogingen ontdekt om toegang te verkrijgen tot parlementaire gebruikersaccounts. We onderzoeken het incident en nemen in samenwerking met het National Cyber Security Centre verdere maatregelen om het computernetwerk te beveiligen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.