WannaCry ransomware legt productie in fabriek Honda stil

Malware (bron: FreeImages.com/Andrzej Pobiedzińsk)

Honda is eerder deze week getroffen door de ransomware WannaCry. Door de uitbraak moest de productie in de Sayama fabriek ten noordwesten van de Japanse hoofdstad Tokio worden stilgelegd.

Dit meldt persbureau Reuters. WannaCry is ransomware die in mei voor grote problemen zorgden tijdens een wereldwijde uitbraak, waarbij naar schatting meer dan 200.000 computers in 150 verschillende landen werden besmet. Hierbij werden ook allerlei bedrijven getroffen, waaronder Britse ziekenhuizen en een fabriek van Renault in het Franse Douai.

Netwerken wereldwijd besmet

Een woordvoerder van Honda meldt aan Reuters dat het bedrijf dacht zijn systemen te hebben beschermd tegen de WannaCry ransomware, wat mogelijk is door systemen te voorzien van beveiligingsupdates. Dit blijkt echter niet het geval, aangezien Honda zondag 18 juni ontdekte dat netwerken in Japan, Noord-Amerika, Europa en China besmet waren met de ransomware.

De woordvoerder benadrukt dat de productie van Honda in andere fabrieken niet is beïnvloed door de ransomware-uitbraak. De productie in de Japanse Samaya fabriek is inmiddels hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *