Gegevens van 198 miljoen Amerikaanse kiezers in onbeveiligde database

usa-flag-thomas-ricks

De gegevens van 198 miljoen Amerikaanse kiesgerechtigden zijn vrij toegankelijk geweest via een onbeveiligde cloud server. Onder andere namen, geboortedata, adresgegevens, telefoonnummers, etniciteit en religieuze achtergrond van kiezers waren zichtbaar. Het gaat om data uit die teruggaat tot 2008.

De database is ontdekt door Chris Vickery, een beveiligingsonderzoeker van UpGuard. Een van de oprichter van Deep Root Analytics geeft tegenover ZDNet toe dat de server in kwestie onder beheer stond van zijn bedrijf. Hij stelt echter in de veronderstelling te zijn geweest dat deze data vrij toegankelijk zijn via de Amerikaanse overheid. Inmiddels zijn de toegangsrechten van de server aangepast en is de data niet langer toegankelijk.

Ingehuurd door Republikeinse Partij

Deep Root Analytics is samen met TargetPoint Consulting en Data Trust ingeschakeld door de Republikeinse Partij om data-analyses te maken van potentiële kiezers, met als doel hun kiesgedrag te voorspellen en beïnvloeden. In totaal verzamelden de bedrijven 1,1 terabyte aan persoonlijke informatie, die onbeveiligd is opgeslagen.

In de database zijn gegevens te vinden van nagenoeg alle 200 miljoen Amerikaanse geregistreerde stemmers. De database bevat informatie over drie op de vijf Amerikaanse burgers. In totaal wisten Deep Root Analytics, TargetPoint Consulting en Data Trust meer dan 9,5 miljard datapunten verzameld over Amerikaanse kiezers. De database is in januari 2017 voor het laatste geüpdatet. Chris Vickery heeft Deep Root Analytics voor publicatie op de hoogte gesteld van zijn bevindingen, om het bedrijf in staat te stellen de database tijdig af te schermen.

Eerder uitgelekte databases

Het is niet de eerste keer dat een database met gegevens van stemgerechtigden uitlekt. Eerder lekte in Mexico een database uit met de gegevens van 93,4 miljoen burgers, terwijl in de Filipijnen een database met informatie over 55 miljoen kiezers uitlekte.

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.