Bijna 6 op de 10 security- en ontwikkelteams werken samen aan veilige apps

pixabay-boskampi-programming-1873854_960_720

Binnen 58% van de organisaties werken ontwikkelaars en security professionals samen om te bepalen welke beveiligingsproblemen prioriteit krijgen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het probleem. Ook noemt 43% van de IT-professionals het eenvoudiger om beveiligingsproblemen tijdens de ontwikkeling te verhelpen, dan via patches.

Dit blijkt uit onderzoek van Veracode en ESG onder IT-professionals naar de wijze waarop bedrijven omgaan met applicatiebeveiliging en het testen hiervan. 58% van de respondenten geeft aan dat de inzet van DevOps het mogelijk heeft gemaakt dynamische testen te automatiseren, zodat webapplicaties continu kunnen worden gemonitord. 56% geeft aan dat DevOps geautomatiseerde security testen mogelijk maakt gedurende de ontwikkelfase.

Voor 62% een topprioriteit

62% van de IT-professionals stelt dat applicatiebeveiliging veel aandacht krijgt van ontwikkelaars binnen hun organisaties. 18% noemt security een topprioriteit. Ontwikkelaars worden echter relatief weinig afgerekend op het beveiligingsniveau van applicaties die zij ontwikkelen. IT-professionals geven aan dat ontwikkelaars vooral worden afgerekend op functionaliteit (33%) en betrouwbaarheid (24%). Security staat op de derde plek met 18%.

Daarnaast geeft 36% van de IT-professionals aan van mening te zijn dat hun organisatie onvoldoende investeert in applicatiebeveiliging. Ook valt op dat niet alle organisaties statische applicatietesten uitvoeren. De belangrijke redenen hiervoor zijn de complexiteit van de implementatie hiervan (31%) en de vrees dat dergelijke testen de ontwikkeling zullen vertragen (17%).

Onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden in de blogpost die Veracode over het onderzoek heeft gepubliceerd.

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.