Noodpatch verhelpt kwetsbaarheid in verouderde Windows-versies

Microsoft stelt een noodpatch beschikbaar voor alle versies van Windows, inclusief besturingssystemen die geen technische ondersteuning meer ontvangen zoals Windows XP. In de patch worden kwetsbaarheden gedicht die mogelijk misbruikt worden door zogeheten ‘staatshackers’.

Dit meldt Microsoft in een blogpost. Staatshackers zijn cyberaanvallers die in opdracht van een overheid doelwitten aanvallen. Microsoft stelt dat de kwetsbaarheden die in de noodpatch worden gedicht een verhoogd risico opleveren voor ‘destructieve cyberaanvallen’. Ook stelt het bedrijf dat dergelijke aanvullen dezelfde karakteristieken hebben als de recente uitbraak van de ransomware WannaCry.

Gebruikers die recente versie van Windows draaien die technische ondersteuning ontvangt van Microsoft, zoals Windows 10 of Windows 8.1, hoeven geen actie te ondernemen indien zij Windows Update geactiveerd hebben. Gebruikers van verouderde Windows-versies kunnen de patch hier downloaden. Het bedrijf adviseert gebruikers hun besturingssysteem volledig up-to-date te houden om zich te wapenen tegen cyberaanvallen.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.