Noodpatch verhelpt kwetsbaarheid in verouderde Windows-versies

Microsoft stelt een noodpatch beschikbaar voor alle versies van Windows, inclusief besturingssystemen die geen technische ondersteuning meer ontvangen zoals Windows XP. In de patch worden kwetsbaarheden gedicht die mogelijk misbruikt worden door zogeheten ‘staatshackers’.

MicrosoftDit meldt Microsoft in een blogpost. Staatshackers zijn cyberaanvallers die in opdracht van een overheid doelwitten aanvallen. Microsoft stelt dat de kwetsbaarheden die in de noodpatch worden gedicht een verhoogd risico opleveren voor ‘destructieve cyberaanvallen’. Ook stelt het bedrijf dat dergelijke aanvullen dezelfde karakteristieken hebben als de recente uitbraak van de ransomware WannaCry.

Gebruikers die recente versie van Windows draaien die technische ondersteuning ontvangt van Microsoft, zoals Windows 10 of Windows 8.1, hoeven geen actie te ondernemen indien zij Windows Update geactiveerd hebben. Gebruikers van verouderde Windows-versies kunnen de patch hier downloaden. Het bedrijf adviseert gebruikers hun besturingssysteem volledig up-to-date te houden om zich te wapenen tegen cyberaanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.