CameraCloud slaat beelden van bewakingscamera’s op in de cloud

CameraCloud slaat beelden van beveiligingscamera's op in de cloud (bron: FreeImages.com/Chris Castillo)

De Nederlandse startup CameraCloud Europe lanceert cloud recording software. Met behulp van deze software kunnen beelden van alle merken en typen beveiligingscamera’s worden opgeslagen in de cloud op energiezuinige servers.

Alle beelden worden opgeslagen in een CO2-neutraal energie-efficiënt datacenter. Dit datacenter is aangesloten bij GreenIT, een initiatief dat is gericht op het reduceren van CO2-uitstoot door IT-sector. Bij CameraCloud worden IP-camera’s rechtstreeks verbonden met de cloudopslag, waardoor geen recorder op locatie hoeft worden gebruikt. Dit levert een energiebesparing op. Daarnaast biedt CameraCloud voordelen bij een eventuele brand en diefstal, waarbij beveiligingsbeelden op de recorder vernietigd kunnen worden. Rob Pilkes, eigenaar van CameraCloud.eu: “Uit enkele tests blijkt dat beveiligingsbeelden tot 3 seconden voor vernieling bewaard blijven. Het CameraCloud systeem werkt dus ook perfect bij diefstal, vandalisme, fraude en brandstichting, waarbij de recorder vaak een zwakke schakel is.”

Beveiligd datacenter

Het datacenter waarin de beelden worden opgeslagen beschikt daarom over 24/7 on-site bewaking, biometrische identificatie en HD camerabewaking. De brandveiligheid wordt gegarandeerd door een VESDA detectie systeem in combinatie met een Argonite blussysteem. Het datacenter is tevens voorzien van ISO 9001, ISO27001 en ISO 14001 certificaten. Daarmee zijn kwaliteitsmanagement, beveiliging en milieumanagement, optimaal gewaarborgd. Alle racks in het datacentrum zijn voorzien van redundante netwerkpoorten. Een Uninterruptible Power Supply (UPS) en twee SDMO NSA dieselgeneratoren zorgen ervoor dat ook bij stroomuitval het datacenter volledig operationeel blijft.

Daarnaast maakt CameraCloud door het ontbreken van een fysieke recorder het mogelijk een IP camerasysteem tegen een lagere investering op te zetten. Ook kan dit systeem worden verplaatst naar iedere willekeurige locatie, waardoor het systeem bijvoorbeeld kan worden ingezet op een evenement of een popup-store. Bedrijven betalen maandelijks een bedrag per camera en zijn niet gebonden aan lange contracten; CameraCloud is maandelijks opzegbaar. Tijdelijk biedt CameraCloud 3 dagen gratis opname aan voor early adopters. In de toekomst worden de mogelijkheden van CameraCloud verder uitgebreid. Rob Pilkes: “Wij willen onze diensten uitbreiden met een live stream en de diensten samen met internationale partners verder in Europa uitrollen”.

Partners

Bedrijven werkzaam in de beveiligingsbranche kunnen zich als partner aansluiten bij CameraCloud. Zij ontvangen een levenslange fee over elke aangesloten camera. Aanmelden kan via de website van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *