SentinelOne integreert endpoint-beveiliging met Fortinet Security Fabric

Fortinet en SentinelOne maken bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan binnen het kader van het partnerprogramma Fabric Ready van Fortinet. Het doel is om de krachtige endpoint-beveiliging van SentinelOne te combineren met de geavanceerde beveiliging van de Fortinet Security Fabric. De combinatie van twee technologieën maakt het mogelijk om zonder menselijke tussenkomst de beveiligingsrisico’s terug te dringen, aanvallen in te dammen en van beveiligingsincidenten te herstellen. De geïntegreerde beveiligingsoplossing van Fortinet en SentinelOne omvat een uitgebreide beveiligingsarchitectuur die mobiele, netwerk-, applicatie- en cloud-omgevingen omspant en naadloze bescherming biedt tegen geavanceerde cyberbedreigingen.

De kloof tussen detectie en beveiligingsrespons dichten

Recente beveiligingsincidenten hebben aangetoond dat het binnendringen van malware in een bedrijfsnetwerk binnen enkele minuten kan resulteren in een bedrijfsbrede epidemie. Effectieve verdediging tegen geavanceerde en gerichte cyberaanvallen vraagt om een hechte integratie tussen beveiligingsoplossingen die het mogelijk maakt om bestaande en nieuwe bedreigingen in een kwestie van seconden te detecteren en een halt toe te roepen.

In het kader van de deelname van SentinelOne aan het Fabric-Ready-programma van Fortinet is SentinelOne Endpoint Protection Platform getest en geschikt bevonden voor het bieden van geautomatiseerde en uiterst geavanceerde beveiliging van endpoints en servers. Deze op samenwerking gebaseerde aanpak maakt het mogelijk om zonder menselijke tussenkomst de beveiligingsrisico’s terug te dringen, aanvallen in te dammen en van beveiligingsincidenten te herstellen. De FortiClient Fabric Agent zorgt ervoor dat endpoints automatisch relevante bedreigingsinformatie genereren en delen met de zakelijke FortiGate-firewalls. ICT-afdelingen kunnen op deze manier via het FortiOS integraal overzicht en grip krijgen op de volledige beveiligingsinfrastructuur.

Het geavanceerde Endpoint Protection Platform van SentinelOne verenigt preventieve, detectie- en responsfunctionaliteit binnen één platform dat gebruikmaakt van geavanceerde technologie voor machineleren en intelligente automatisering. ICT-afdelingen profiteren daarmee van real-time detectie van kwaadaardig gedrag binnen alle kanalen, cyberbedreigingen die gebruikmaken van scripts en bestandsloze aanvallen, zonder op de laatste malware signatures te hoeven wachten.

De combinatie van deze mogelijkheden met de krachtig presterende zakelijke FortiGate-firewalls minimaliseert de blootstelling aan netwerkbedreigingen. Dit maakt het ook mogelijk om bronintensieve beveiligingsfuncties zoals SSL-inspectie en het opzetten van veilige VPN-verbindingen uit te voeren zonder nadelige gevolgen voor de netwerk- of beveiligingsprestaties. De integratie van de op samenwerking gebaseerde en adaptieve architectuur van de Fortinet Security Fabric met SentinelOne biedt een compromisloze oplossing voor de meest prangende beveiligingsproblemen, van het Internet of Things tot de cloud.

Samenwerken aan een oplossing voor moderne beveiligingsproblemen

Het Fabric-Ready-programma ontsluit de functionaliteit van de Fortinet Security Fabric voor andere beveiligingsoplossingen. SentinelOne en Fortinet zullen in het kader van dit programma de technologie van SentinelOne gezamenlijk testen en integreren met de Security Fabric. De bedrijven zullen daarnaast hun productplannen met elkaar delen om interoperabiliteit te waarborgen en gezamenlijke go-to-marketinitiatieven ontplooien.

Het Fabric-Ready-programma biedt klanten en partners meer vertrouwen in hun bestaande technologische investeringen en Security Fabric-oplossingen in de wetenschap dat de beveiliggingsoplossingen proactief zijn getest en direct inzetbaar zijn. De integratie verkort het implementatieproces, reduceert de noodzaak van technische ondersteuning en draagt met verbeterde interoperabiliteit bij aan effectievere, meer responsieve en integrale beveiliging.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “Een snelle en gecoördineerde beveiligingsrespons is van cruciaal belang om effectieve bescherming te bieden tegen moderne cyberbedreigingen. Fortinet Security Fabric voorziet in de uitgebreide beveiligingsfunctionaliteit die nodig is om complete bedrijfsinfrastructuren te beschermen. Het partnerprogramma Fabric-Ready van Fortinet stelt klanten in staat om de voordelen van de Security Fabric naar hun omgevingen met beveiligingstechnologie van uiteenlopende leveranciers te brengen. Dankzij de samenwerking met SentinelOne kunnen onze gezamenlijke klanten geavanceerde endpoint-bescherming naadloos integreren met de uitgebreide, krachtige en geautomatiseerde Security Fabric van Fortinet.”

“Onze kersverse samenwerking met Fortinet betekent een belangrijke stap vooruit op het gebied van endpoint-bescherming en de wereldwijde vervanging van de oude garde van legacy antivirussoftware”, zegt Tomer Weingarten, CEO van SentinelOne. “Traditionele antivirusoplossingen kunnen het tempo van het snel veranderende bedreigingslandschap niet bijhouden. Bedrijven hebben veel te lang gebruikgemaakt van dergelijke verouderde beveiligingstechnologieën. Deze samenwerking biedt onze klanten naadloze integratie van de geavanceerde oplossing voor endpoint-beveiliging van SentinelOne, die speciaal is ontwikkeld met het oog op het moderne bedreigingslandschap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *