AIVD en MIVD publiceren brochure over cyberaanvallen door buitenlandse inlichtingendiensten

Cyberspionage (bron: FreeImages.com/St. Mattox)

De Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD publiceren een brochure waarin Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven worden gewaarschuwd voor aanvallen door buitenlandse spionnen. In de brochure worden onder andere aanbevelingen gegeven om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen.

De inlichtingendiensten stellen dat andere landen in veel gevallen civiele en militaire bedrijfsgeheimen of gevoelige onderhandelingsinformatie in handen proberen te krijgen. In andere gevallen proberen zij op afstand bedrijfssystemen te bedienen. Steeds meer bedrijven en instellingen zijn zich volgens de diensten bewust van dit gevaar, maar kennis over maatregelen die genomen kunnen worden om dergelijke aanvallen tegen te gaan ontbreekt vaak nog.

De nieuwe brochure moet helpen deze kennis te vergroten. Het eerste deel van de brochure geeft inzicht in de wijze waarop cyberspionnen opereren en welke basismaatregelen hiertegen genomen kunnen worden. Daarnaast wordt in de brochure een aantal aanbevelingen gedaan om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen. De brochure is hier beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.