1Password introduceert speciale Travel Modus voor grenscontroles

De wachtwoordbeheertool 1Password introduceert een functie waarmee gebruikers bepaalde wachtwoorden ontraceerbaar kunnen verwijderen indien zij op reis gaan: Travel Mode. De functie is bedoeld om gebruikers te beschermen tegen steeds strenger worden grenscontroles, waarbij in sommige gevallen reizigers toegang moeten geven tot hun telefoon.

1passwordDit meldt AgileBits, de ontwikkelaar van 1Password. Gebruikers kunnen vooraf aangeven welke wachtwoorden, notities en andere gegevens zij ‘Safe for Travel’ achten. Indien reizigers vervolgens de Travel Modus inschakelen, worden uitsluitend deze gegevens bewaard. Alle overige gegevens worden verwijderd van alle gekoppelde apparaten.

Ontraceerbaar

AgileBits stelt dat geen enkel spoor van de data achterblijft op het apparaat, waardoor gebruikers veilig hun 1Password-app kunnen ontgrendelen indien zij hiertoe gedwongen worden. AgileBits geeft daarnaast aan dat via de app niet zichtbaar is of de Travel Mode is ingeschakeld.

Bij aankomt kunnen gebruikers de reismodus uitschakelen via de website van 1Password. Alle verwijderde gegevens worden hierdoor automatisch naar gekoppelde apparaten gedownload, waardoor gebruikers weer de beschikking hebben over al hun in 1Password opgeslagen gegevens. De nieuwe feature is beschikbaar voor betalende klanten van 1Password. De feature wordt ondersteund op zowel Windows, Mac, iOS als Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *