Akyla integreert VASCO’s eSignLive in HR-portal en mobiele app

Het Nederlandse HR-softwarebedrijf Akyla integreert eSignLive van VASCO Data Security International, leverancier van digitale oplossingen voor identiteit, beveiliging en bedrijfsproductiviteit, in haar HR-portal en mobiele app. Hiermee stelt het bedrijf personeelsbureaus in staat om op een eenvoudige en veilige manier arbeidscontracten digitaal te voltooien.

Akyla biedt een white-label HR-portal en mobiele app aan, die personeelsbureaus gebruiken om te communiceren met hun klanten, bedrijven en nieuwe personeelsleden die op afstand werken. Voor de meer dan 35.000 medewerkers die Akyla helpt haar klanten jaarlijks in te huren, beheert het platform tot 2 miljoen documenten, waarvan 125.000 documenten een handtekening nodig hebben. De getekende documenten bestaan ​​uit arbeidsovereenkomsten, belasting- en beveiligingsformulieren, handboeken van werknemers en andere documenten die een verscheidenheid aan gevoelige persoonlijke gegevens bevatten die veilig ondertekend dienen te worden.

Informatie op verschillende manieren beveiligen

ESignLive helpt bij het voldoen aan de noodzaak om persoonlijke informatie op verschillende manieren te beveiligen. De eerste stap betreft de verificatie van zowel personeelsadviseurs als nieuw personeel met behulp van e-mail authenticatie of login verificatiegegevens en eenmalige pin via sms.

De tweede beveiligingsstap vindt ongemerkt op de achtergrond plaats - de gepatenteerde eSignLive visuele auditroute registreert het ondertekening proces stap voor stap, zoals gezien en ervaren door ondertekenaars. Ten slotte wordt eSignLive gehost in de lidstaten van de Europese Unie om te voldoen aan strikte EU-privacy standaarden en voorwaarden inzake persoonlijke gegevens.

Aanvulling op Akyla documentoplossing

"Wij bedienen de personeelsbranche in Nederland, België en Noorwegen en breiden ons klantenbestand uit over meerdere landen, wat zich vertaalt in snelle groei, zowel in de vorm van nieuwe klanten als intensiever gebruik onder bestaande klanten," aldus oprichter en CEO van Akyla, Martin Schievink. Schievink wijst erop dat eSignLive de Akyla documentoplossing aanvult en klanten extra efficiëntie oplevert, waardoor hun werk makkelijker wordt.

Akyla kiest de eSignLive-oplossing niet alleen vanwege reputatie en levensduur in de markt, maar tevens voor de white-label mogelijkheden. Dankzij deze mogelijkheden kunnen personeelsbureaus hun eigen merken promoten en versterken gedurende het hele e-ondertekening proces. Daarnaast noemt Akyla de open API van eSignLive interessant, gezien dit de integratie vereenvoudigd. Het volledige traject van installatie tot volledige implementatie heeft slechts twee weken in beslag genomen.

Digital customer onboarding

"Digital customer onboarding is een enorme uitdaging voor alle industrieën gezien de eisen die er liggen voor authenticatie, beveiliging en privacy in een digitale omgeving", aldus VASCO President en Chief Operating Officer, Scott Clements. VASCO helpt Akyla hierbij en geeft haar klanten de zekerheid dat documenten veilig worden opgeslagen.

VASCO heeft daarnaast een whitepaper gepubliceerd waarin uiteen wordt gezet hoe andere HR organisaties e-handtekeningen onboarding gebruiken. Deze whitepaper is hier beschikbaar.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.