De identiteit drijft de beveiliging

We leven in een bijzondere tijd. Digitale transformatie biedt ons nieuwe zakelijke mogelijkheden en stelt kritische vragen aan bestaande bedrijfsmodellen. Het heeft grote impact op mens, bedrijf en zelfs de maatschappij. Over 100 jaar hebben we het wellicht over de digitale revolutie. Op dit moment zitten we er midden in en heeft niemand de wijsheid in pacht. Het beste gereedschap is daarom nog steeds gezond boerenverstand.

En daarom is het goed om af en toe eens de rust te nemen om stil te staan bij de vraag of de route die u nu volgt, u wel bij de gewenste bestemming brengt. Met kreten als user-centered customer-journey design, advanced data analytics en rapid prototyping & agile development duiden we dat het om de gebruikerservaring gaat en dat we flexibel moeten zijn om daarin mee te bewegen. Het maakt dat we niet meer alles in beton kunnen gieten. Dit leidt dan ook tot grote veranderingen in de manier waarop wordt (samen)gewerkt en hoe toegang wordt verkregen tot informatie. We hebben immers allemaal medewerkers, klanten, partners, gasten, cliënten en/of leveranciers die een rol in ons proces hebben en daarvoor bedrijfsinformatie nodig hebben.

Onze manier van (samen)werken wordt meer en meer organisch wat ook nieuwe risico’s met zich mee brengt. Het delen van informatie doen we allang niet meer ‘binnen de kasteelmuren’ en ook de traditionele maatregelen volstaan niet meer. Hoe te balanceren tussen business needs, de inzet van continue innoverende ICT-oplossingen, het voorkomen van imagoschade en voldoen aan de eisen van (internationale) wet- en regelgeving?

‘Grabowsky kent de complexiteit van het IAG-vraagstuk, maar zorgt door middel van een duidelijke en strakke aanpak dat het voor de organisatie simpel en behapbaar blijft’
Jacoba Sieders, ABN AMRO

Zo raakt ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ ons bijna allemaal, geënt op het melden van lekken van identiteitsgegevens en zeker ook de toenemende cybercriminaliteit zoals ransomware (afpersing door versleuteling van data) is een groot risico voor uw continuïteit vandaag de dag. Meer sector specifiek is bijvoorbeeld de aangepaste PSD2 richtlijn die moet zorgen voor betere bescherming aan consumenten bij online betalingen, maar ook ontwikkelingen en gebruik van innovatieve online en mobiele betalingen moet bevorderen. Het zijn voorbeelden van uitdagingen en risico’s vandaag de dag.

Om de juiste toegang tot de juiste informatie gecontroleerd te verschaffen, zullen we dan ook de hele keten in ogenschouw moeten nemen. Vanuit Grabowsky hanteren we hier de term ‘Identity Driven Security’ voor; de identiteit drijft de beveiliging.

Succes in deze tijd van digitale transformatie ligt allang niet meer alleen in de IT, maar in een gezamenlijke en gedragen aanpak van Business, Security en IT, waarbij de ‘waarom-vraag’ altijd ons kompas naar lange termijn succes is, aansluitend op de strategie van uw organisatie. Grabowsky begeleidt u graag in uw route naar succes.

Een heldere route naar een duidelijk doel, dat is wat Grabowsky u als betrouwbare gids graag schetst!

Tijd voor een kop koffie?

We komen graag een keer langs om over uw ‘waarom-vraag’ te praten!

Wij zijn te bereiken via: 070-313 10 20 | www.grabowsky.com | info@grabowsky.com

Guidance from business perspective

Oplossingen

  • Privileged Account Security
  • Identity Acces Governance
  • Access Control
  • Data Governance
  • Cloud Security
  • Security Analytics

Diensten

  • Consultancy
  • Implementatie
  • Training
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *