WannaCry-maker stuurt bericht naar slachtoffers

De cybercrimineel achter de WannaCry ransomware blijkt vandaag een bericht te hebben naar zijn slachtoffers. In het bericht geeft de aanvaller aan verschillende klanten na betaling een decryptiesleutel te hebben doorgestuurd waarmee zij hun data kunnen ontsleutelen.

Dit meldt beveiligingsonderzoeker Thijs Bosschaert op Twitter.

Bericht ontvangen na betaling

Bosschaert merkt overigens op dat vanaf de specifieke machine waarop het bericht van de malwaremaker werd ontvangen enkele uren eerder een betaling in bitcoins was gedaan. Ook zouden meerdere berichten zijn verstuurd naar de maker via de ‘Contact Us’ link.

Met de boodschap lijkt de aanvaller in te spelen op recente berichtgeving waarin wordt gesteld dat de kans dat data wordt ontsleuteld klein is. Door dit te ontkrachten hoopt de aanvaller vermoedelijk dat meer slachtoffers tot betaling overgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *