Mark Butler nieuwe Chief Information Security Officer Qualys

Qualys benoemt Mark Butler – voormalig leidinggevende bij Fiserv – tot Chief Information Security Officer (CISO). Butler zal helpen bij het adviseren van Qualys-klanten over hun CISO-behoeften en hen ondersteunen bij een veilige digitale transformatie.

Butler wordt Qualys’ belangrijkste CISO-evangelist. Zo helpt hij security- en compliance-verantwoordelijken – van 9.300 Qualys-klanten in ruim honderd landen – inzicht te vergaren in de businessaspecten die vandaag de dag nodig zijn voor een veilige digitale transformatie en DevSecOps. CISO’s aan klantzijde helpt hij tevens om deze prioriteiten te koppelen aan belangrijke technische behoeften, tools en processen.

Butler heeft meer dan twintig jaar ervaring in IT-security in zowel leidinggevende als uitvoerende functies bij toonaangevende bedrijven, resellers en solution providers. Hij werkte samen met management, IT-leidinggevenden en juridisch adviseurs om tijdig inzicht te verzamelen in nieuwe businessmogelijkheden en de bijbehorende cyberrisico’s. Zijn expertise in security omvat onder andere: threat intelligence, security architecture, strategie, road-map development, cyber framework alignment, security solution testing, orkestratie en workflowintegratie.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Fiserv bekleedde Butler functies op het gebied van wereldwijde securityconsulting, onafhankelijk technisch onderzoek en uitgebreide assessmentdiensten, en diverse fundamentele securityrollen bij H&R Block. Butler studeerde aan Baylor University en behaalde een Bachelor of Science in Business Administration/Business Management aan Avila University. Butler is gecertificeerd als onder andere Certified Information Systems Security Professional (CISSP), PCI Internal Security Assessor (PCI-ISA) en Certified Information Privacy Professional/Information Technology (CIPP-IT).

“Ik ben zeer vereerd het Qualys-team te mogen versterken als Chief Information Security Officer. Ik kijk ernaar uit samen te werken met andere CISO’s en hen te helpen de juiste inzichten in hun IT-assets te verwerven – inzichten die zij vandaag de dag nodig hebben om hun internationale digitale business te beveiligen”, zegt Mark Butler. “Dankzij zijn unieke cloudplatform bevindt Qualys zich in een centrale positie en kan het CISO’s helpen met het inbouwen van security en het beveiligen van meerdere on-premise- en compliance-puntoplossingen.”

“Mark brengt unieke ervaring met zich mee en we zijn allemaal verheugd hem te mogen verwelkomen in ons team”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Als CISO van een internationale Financial Services Technology-leverancier weet hij precies wat er nodig is om cyberbedreigingen af te weren en security in te bouwen in de digitale transformatie – die elk bedrijf inmiddels doormaakt om competitief te blijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *