‘Bijna niemand hoeft echt te weten hoe je eigenlijk heet – behalve mensen die je identiteit willen stelen’

Bij de zoektocht naar de juiste balans tussen veiligheid, user experience en de keuze voor digitale platformen om medewerkers en klanten toegang te geven tot hun systemen, blijkt dat een goede IAM-oplossing de basis is.

Het platform om digitale diensten te beveiligen

IAM zorgt ervoor dat de juiste mensen toegang krijgen tot de juiste middelen op het juiste moment om de juiste redenen. Een goede Enterprise IAM-oplossing is gebruiksvriendelijk, compliant en levert kostenbesparingen op. Verder blijkt uit Europees onderzoek dat 72% van de ondervraagde IT-beslissers vindt dat IAM hét platform moet zijn om digitale diensten te beveiligen.

Antwoord op vragen

Het congres Identity & Access Management 2017 biedt een overzicht van deze ontwikkelingen op het gebied van IAM. De dag inspireert deelnemers om (verder) aan de slag te gaan met IAM. Bovendien wordt ingegaan op vragen als: wat is een goede fundering voor IAM, waar moet je rekening mee houden bij het inrichten van IAM-processen, wat zijn nieuwe mogelijkheden? Hoe ga ik om met klant identiteiten, welke innovaties zijn er, hoe ga ik om met IOT en nog veel meer. Deelnemers hebben aan het einde van de dag bovendien inzicht in de flexibiliteit en winstgevendheid van een goede IAM-oplossing.

IAM in het digitale tijdperk

Welke sprekers kunt u verwachten? João Vasco, senior manager identity & access management geeft een keynote lezing over de resultaten uit het Europese onderzoek ‘Identity and Access Management (IAM) in the Digital Age’. Voor dit onderzoek werden Informatie- en Security-managers uit heel Europa gevraagd over hoe zij hun organisatie voorbereiden op de digitale transformatie en hoe IAM-oplossingen deze uitdaging beheersbaar kunnen maken.

Keynotespreker David Birch

Een andere keynotespreker is David Birch. Voor wie hem niet kent, David Birch is een internationaal erkend specialist op het gebied van digitale identiteit en elektronisch geld. Tijdens een TEDtalk sprak hij onder andere over een veiligere manier voor persoonlijke identificatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van losse onderdelen en waar je vrijwel nooit je echte naam hoeft te gebruiken. “Een barkeeper moet weten hoe oud je bent, een winkelier heeft je PIN-code nodig, maar bijna niemand hoeft echt te weten hoe je eigenlijk heet – behalve mensen die je identiteit willen stelen”, zo stelt hij. David Birch staat net als Bill Gates en Richard Branson in de top 10 Twitter accounts die gevolgd worden door innovators (PR Daily). Verder staat hij in de wereldwijde top 15 favoriete bronnen voor businessinformatie (Wired Magazine).

Ontwerp, implementatie en beheer IAM-oplossing

Bij de keuze voor een goed IAM-platform zijn praktijkervaringen van groot belang. Daarom is er tijdens het Identity & Access Management congres ruim aandacht voor ervaringen van het RDW en de Universiteit Utrecht.

Binnen de Universiteit Utrecht (UU) is een goede, veilige en accurate IAM-oplossing een noodzaak. Jaarlijks schrijven duizenden nieuwe studenten zich in, wisselen van studie of worden student-assistent. Daarnaast wijzigt ook het medewerkersbestand continu en kent de UU veel gasten. Iedereen moet op maat worden bediend met een steeds verdergaande elektronische dienstverlening. Het project is inmiddels ‘live’ gegaan. Tijdens haar lezing deelt Hanke Niestern, Teamlead Identity & Access Management van de Universiteit Utrecht, de ervaring van deze IAM- implementatie. Zij vertelt over de gebruikerservaringen, technische mogelijkheden, de voor- en de nadelen en het succes van dit moment. Tenslotte geeft Hanke een korte opsomming van de plannen van de UU voor de nabije toekomst, de mogelijkheden en de planning met nieuwe technologieën.

Neem deel aan het congres Identity & Access Management

Bent u bezig met de keuze voor een IAM-platform, digitale transformatie of wilt u uw IAM processen verder optimaliseren. Het congres Identity & Access Management vindt plaats op 18 mei in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Eindgebruikers kunnen het congres kosteloos bezoeken.

Voor meer informatie over het congres, het programma en de aanmeldmogelijkheden kijk op iam.heliview.nl.

‘Bij de keuze voor een goed IAM-platform zijn praktijkervaringen van groot belang’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *