OM haalt eigen cybercrimedoelstellingen niet

Handboeien (bron: FreeImages.com/Lance Kidwell)

Het Openbaar Ministerie (OM) kan het tempo waarin de digitale wereld zich ontwikkeld niet bijbenen. Dit is ook terug te zien in het jaarverslag van het OM over 2016, waaruit blijkt dat het OM minder cybercrimezaken heeft behandeld dan de doelstelling was.

Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal, erkent dat het OM het tempo van de cyberwereld niet kan bijbenen. “Dat is een onvoorstelbaar snel groeiende ontwikkeling”, zegt Bolhaar tegenover BNR. “Dat betekent dat er een wereld te winnen is. Daar moet je deskundigheid voor opbouwen. Dat kost tijd. We moeten mensen aantrekken, ze specialiseren en onze eigen IT-systemen op orde brengen.”

Meer deskundig personeel

Het OM moet meer deskundige mensen aantrekken om in de toekomst de doelstellingen wel te laten. “Dat is waar het bij ons om gaat. Het kost tijd om dat op te bouwen, dat moet je volhouden en uitbouwen”, zegt Bolhaar. “Dat is een geweldige uitdaging. Gelukkig is het werk van het OM zo interessant dat we nooit advertenties hoeven te plaatsen. We hebben meer mensen nodig, die we selectief kunnen inzetten.”

Het volledige interview met Herman Bolhaar is te vinden bij BNR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *