Netflix-afperser publiceert vijfde seizoen van Orange Is The New Black

Het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange Is The New Black is online gepubliceerd door een cybercrimineel die Netflix probeerde te chanteren. Netflix is niet ingegaan op de eisen van de cybercrimineel, die als reactie het nog niet gelanceerde seizoen online heeft gepubliceerd.

NetflixPersbureau Associated Press meldt dat de aanvaller, die zich ‘The Dark Overlord’ noemt, in eerste instantie alleen de eerste aflevering van het vijfde seizoen van de serie online publiceerde. Hiermee zou de cybercrimineel hebben willen bewijzen dat hij daadwerkelijk het vijfde seizoen van Orange Is The New Black in handen heeft.

Onbekende geldbedrag

De aanvaller eiste een onbekend geldbedrag van Netflix en dreigde indien het bedrijf niet zou betalen het seizoen te publiceren. Netflix is niet ingegaan op de eisen van de afperser. De aanvaller meldde zaterdag 29 april via Twitter als reactie hierop ook de overige negen afleveringen van het vijfde seizoen online te hebben gepubliceerd op een illegale streamingdienst. De authenticiteit van deze afleveringen is vooralsnog overigens niet bevestigd.

De afleveringen zijn buitgemaakt bij een cyberaanval op een klein Amerikaans productiebedrijf dat voor Netflix werkt. Naast Netflix zouden ook andere grote TV-studios samenwerken met dit bedrijf. De onderstaande tweet van de aanvaller doet vermoeden dat ook afleveringen van Fox, IFC Films, National Geographic en ABC zijn buitgemaakt bij de cyberinbraak.

One Response to Netflix-afperser publiceert vijfde seizoen van Orange Is The New Black

  1. […] werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *