‘Encryptie noodzakelijk om in de huidige digitale samenleving te kunnen overleven’

SRC Secure Solutions heeft Matt Little – Vice President van het data encryptie bedrijf PKWARE – gevraagd om nader in te gaan op de multiplatform Smartcrypt software, waarmee meer dan 35.000 bedrijven wereldwijd onder andere gevoelige financiële gegevens beschermen.

“De eerste keer dat ik van data encryptie had gehoord, was in een advertentie achterin een stripboek. Het product was een geheime ‘decoder ring’. Ze beschreven het als ‘het meest geavanceerde hightech spy gereedschap’. De ring was een alfanumerieke code (A=1, B=2, enzovoort), wat mij de mogelijkheid bood om ‘top-secret’ communicatie te hebben met mijn mede spionnen (mijn neef).

De meesten van ons gebruiken tegenwoordig al encryptietechnologie. We leven immers allemaal in een technologische omgeving waar gegevens een van de waardevolste bezittingen zijn. Hierbij is encryptie niet alleen maar een goed idee, maar noodzakelijk om in de huidige digitale samenleving te kunnen overleven. Uw data is beveiligd door encryptietechnologie wanneer u bijvoorbeeld inlogt op een online account of wanneer u met de pin betaalt bij het doen van boodschappen in de supermarkt.

“Wanneer je nadenkt over hoe de gevaren in de loop van de tijd zijn veranderd, is men tegenwoordig niet alleen uit op het verstoren van online diensten of het uitschakelen van concurrenten”, zegt Matt Little. “Ze doen dat ook niet voor de lol, maar om het geld. Ze willen er geld mee verdienen.”

Uit een enquête dat Duke University/CFO Magazine Global Business Outlook in 2015 heeft uitgevoerd bleek dat er bij meer dan 80% van Amerikaanse bedrijven digitale inbraken waren geweest met als doel gegevens te stelen of om die te wijzigen. Wereldwijd meldden meer dan 85% van de bedrijven dat zij wel eens te maken hebben gehad met inbraken op hun data.

“Als we zo’n aanval ontleden, onderscheiden we drie fases”, volgens Matt. “Eerst moet iemand binnen komen. Daarna moeten ze toegang krijgen tot de data. En als laatste willen ze er informatie uit halen. We weten dat 90% van de bedrijven zich focust op fase één, het zorgen dat mensen niet binnen kunnen komen.” Matt heeft begrip voor die logica, maar vindt dat niet meer realistisch. De kans namelijk dat een netwerk wordt gehackt, is erg groot.

Matt: “We moeten ons realiseren dat we hackers nooit voor 100% tegen zullen kunnen houden. Op den duur komen ze toch binnen. En daarom focussen wij ons als PKWARE en SRC Secure Solutions  onze partner voor de Benelux – op fase twee en fase drie. Wij erkennen dat ze binnen komen en focussen ons daarom op het ontoegankelijk maken van de data door middel van encryptie. Ze kunnen niets meer met de gegevens. Ze kunnen ze niet lezen of gebruiken en ook niet verder verwerken. Dan valt er dus niets aan te verdienen.”

U kunt hier verder lezen over de encryptie producten (en andere solutions), of bel ons op 020-503 60 01

One Response to ‘Encryptie noodzakelijk om in de huidige digitale samenleving te kunnen overleven’

  1. Ceyont schreef:

    Sterk artikel! Heeft me flink aan het denken gezet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *