Bluetrace stopt met wifi-tracking na dwangsom van Autoriteit Persoonsgegevens

Aanbieder van wifi-trackingtechnologie Bluetrace is gestopt met wifi-tracking in en rondom winkels. Hiermee ontloopt het bedrijf een dwangsom die was opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Autoriteit PersoonsgegevensDe Autoriteit Persoonsgegevens concludeerde in 2015 al dat Bluetrace locatiegegevens van winkelsbezoekers en voorbijgangers verzameld, zonder dat hen hierover te informeren. Daarnaast verzamelde en bewaarde het bedrijf meer gegevens dan noodzakelijk is om het aantal bezoekers in kaart te brengen. De Autoriteit Persoonsgegevens wijst erop dat voor het gebruik van wifi-tracking strenge regels gelden en het volgen van mensen via het wifi-signaal van hun mobiele apparaat een grote inbreuk kan maken op hun persoonlijke levenssfeer.

Bluetrace trof na het onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens in 2015 maatregelen. Deze waren volgens de privacytoezichthouder echter onvoldoende om de overtredingen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) te stoppen. De toezichthouder heeft daarom in juni 2016 een dwangsom opgelegd aan Bluetrace. Het bedrijf is inmiddels gestopt met wifi-tracking in en rondom winkels. Hierdoor overtreedt het bedrijf de Wbp niet langer en hoeft het bedrijf geen dwangsom te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *