T-Systems introduceert nieuwe securitydiensten

T-Systems lanceert drie nieuwe securitydiensten gelanceerd. Het gaat om een digitale kluis voor de beveiliging van accounts van belangrijke gebruikers, een oplossing voor digitale handtekeningen vanuit de cloud en een reeks SOC-monitoringdiensten.

Privileged Identity Protect Pro

t-systems Accountgegevens van belangrijke gebruikers, zoals IT-managers en database- en systeembeheerders, zijn voor hackers zeer waardevol. Deze 'key users' hebben doorgaans meer privileges en dus toegang tot kritieke systemen en waardevolle bedrijfsinformatie. T-Systems biedt met Privileged Identity Protect Pro een oplossing om deze accounts te beschermen. Het monitort en logt alle acties van gebruikers met verhoogde rechten en blokkeert deze wanneer het verdachte activiteiten vermoedt.

De belangrijkste functionaliteiten van deze dienst zijn:

  • Centrale opslag van gevoelige accountinformatie in een Enterprise Password Vault (EPV) waar geen enkele gebruiker toegang toe heeft.
  • De isolatie van verbindingen van key users op het moment dat zij inloggen op systemen (Privileged Session Manager).
  • Monitoring- en opnamefuncties waarmee verbindingen bewaakt en eventueel direct verbroken kunnen worden.
  • Functies voor het vervangen van hardgecodeerde wachtwoorden in applicaties.
  • Functies voor het herroepen van beheerrechten op devices.

Privileged Identity Protect Pro is gebaseerd op Privileged Identity Management van CyberArk. Het is beschikbaar als on-premise-oplossing of als hosted software vanuit één van de datacenters van T-Systems. De inzet van de oplossing helpt bij het voldoen aan wet- en regelgeving in onder andere de financiële sector en de farmaceutische industrie.

DocuSign vanuit de cloud

T-Systems heeft DocuSign beschikbaar gesteld als SaaS-oplossing uit de cloud. DocuSign is een oplossing voor elektronische handtekeningen en transactiemanagement waarmee je vanaf elk device en iedere locatie documenten op een rechtsgeldige manier digitaal kunt ondertekenen. Het stroomlijnt op die manier documentprocessen en helpt bij de transitie naar papierloos zakendoen. De datacenters van T-Systems staan op Europees grondgebied, dus alle data blijven veilig in Europa.

DocuSign komt allereerst beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De rest van EMEA volgt in 2018.

Monitoring en analyse vanuit Security Operations Center (SOC)

T-Systems biedt monitoring- en analysediensten vanuit hun Security Operations Centers (SOC's) als managed security-dienst aan. De monitoring vindt plaats op diverse niveaus. Vanuit de SOC's bewaakt en monitort T-Systems netwerken, besturingssystemen, applicatietransacties en gedragspatronen. Deze bevindingen worden langs een grote threat intelligence-database gelegd, die is opgebouwd uit data van zo'n miljard contactpunten. De SOC's worden steeds beter in het detecteren van afwijkingen in die enorme datastroom, door continue intelligente correlatie van cyberaanvallen en andere securityevents. Dankzij de daaruit voortvloeiende informatie kan T-Systems haar klanten proactief waarschuwen voor nieuwe aanvallen en andere dreigingen.

Het SOC-dienstenportfolio omvat onder andere actieve securitymonitoring en -beheer, Threat Intelligence-as-a-Service, gerichte analyse van aanvalsindicatoren, incident-response en forensisch onderzoek.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?