Microsoft en PwC richt zich op grote klanten, cloudification en digital trust in vernieuwde samenwerking

Microsoft en PwC breiden hun huidige wereldwijde technologische alliantie verder uit. PwC kan hierdoor klanten beter ondersteunen bij grootschalige (digitale) businesstransformaties waarbij Microsoft-technologie wordt ingezet. In de vernieuwde alliantie leggen partijen meer focus op grote klanten, cloudification en digital trust.

PwCDe digitale revolutie brengt disruptie in sectoren, organisaties, producten en diensten. PwC adviseert en begeleidt organisaties in deze transformatieprocessen van strategie tot executie. Speerpunten zijn deMicrosoft digitale werkplek, cybersecurity, data-analyse en cloud computing. Deze speerpunten sluiten aan bij de Microsoft-producten op dat vlak, zoals Microsoft Azure, Microsoft Dynamics365, Microsoft Office 365 en Microsoft Power BI. PwC zal ook gebruikmaken van Cortana Intelligence, Azure IoT Suite en de cybersecurity-producten van Microsoft.

Brug tussen uitdagingen en technologische oplossingen

“De samenwerking tussen Microsoft en PwC slaat een brug tussen de strategische uitdagingen van de klant en de technologische oplossingen die daarvoor voorhanden zijn”, zegt Wim Hutten, partner bij PwC en verantwoordelijk voor de samenwerking op transformatiegebied met Microsoft. “Omgekeerd kunnen de oplossingen van Microsoft worden ingezet voor het realiseren van strategische kansen op het gebied van digitalisering die onze consultants bij hun klanten signaleren.”

Een voorbeeld is het ondersteunen van klanten die hun data naar de cloud willen brengen. Waar Microsoft de cloudoplossingen levert, kan PwC helpen de informatiebeveiliging op een passend niveau in de cultuur, structuur, processen en systemen van de organisatie te borgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.