Cybercriminelen laten luchtalarm afgaan in Dallas

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

Cybercriminelen zijn erin geslaagd het luchtalarm in de Amerikaanse stad Dallas in de nacht van vrijdag 7 april op zaterdag 8 april af te laten gaan. De sirenes hielden inwoners van de stad ruim anderhalf uur uit hun slaap.

Dit meldt The New York Times. Het luchtalarm ging rond 23:40 lokale tijd af en zorgde voor onrust onder inwoners van Dallas. De sirenes gingen in totaal vijftien keer af, waarbij zij telkens zo’n negentig seconden lang loeiden. Het systeem kon uiteindelijk rond 01:20 volledig plat worden gelegd.

‘Cybercrimineel moet lokaal aanwezig zijn geweest’

In totaal zijn 156 sirenes getroffen door de problemen. Een woordvoerder van de stad Dallas zegt tegenover The New York Times te vermoeden dat het systeem is gehackt door iemand die lokaal aanwezig is geweest, aangezien de dader dicht bij de alarmen moet zijn geweest om hier verbinding mee te kunnen maken.

Naar aanleiding van de cyberaanval wil Dallas zijn luchtalarmen gaan upgraden en de technologische infrastructuur in de stad beter gaan beveiligen. Daarnaast wordt een onderzoek gestart om de dader achter de cyberaanval te achterhalen en vervolgen. Door de problemen raakten de alarmlijnen in Dallas overbelast. In totaal werd 4.400 keer gebeld met het alarmnummer 911, waardoor wachttijden opliepen tot zes minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *