Hoeveelheid malware voor de Mac met 744% gestegen

pixabay-macbook-technology-785742_960_720

Mac’s zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Dit is goed nieuws voor Apple, maar deze populariteit is helaas ook terug te zien in cijfers over malware voor Mac’s. Zo is de hoeveelheid Mac malware in 2016 met maar liefst 744% gestegen.

Dit blijkt uit het McAfee Threat Report van april 2017. In het vierde kwartaal van 2016 is de hoeveelheid malware voor de Mac met 245% gestegen. Deze trend was ook al zichtbaar in de december 2016-editie van het McAfee Threat Report. In dit rapport rapporteerde McAfee een stijging van de hoeveelheid malware voor Mac’s van 637% in de eerste drie kwartalen van 2016. Over geheel 2016 komt de stijging uit op 744%.

Overigens moet hierbij wel een kanttekening worden geplaatst. Ondanks de snelle stijging van de hoeveelheid malware voor de Mac is het overgrote merendeel van de 638 miljoen unieke malwaresamples die McAfee in 2016 heeft verzameld gericht op Windows.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames