Fortinet voegt verbeterde SD-WAN-functionaliteit toe aan Security Fabric

Fortinet breidt de beveiligingsfunctionaliteit van zijn Security Fabric uit met verbeterde SD-WAN-functionaliteit. Deze maakt deel uit van FortiOS versie 5.6 en stelt geografisch verspreide ondernemingen om hun infrastructuur te vereenvoudigen en de WAN-kosten terug te dringen. Daarnaast kunnen ze gebruikers gebruikers rechtstreekse en veilige toegang bieden tot de publieke clouds, datacenters en SaaS-diensten die ze nodig hebben om succesvol te concurreren in de digitale economie.

De moderne digitale economie stelt steeds hogere eisen aan netwerktoegang en connectiviteit. Bedrijven doen een beroep op SD-WAN-oplossingen als oplossing voor de beperkte schaalbaarheid, hoge kosten en toenemende complexiteit die eigen zijn aan traditionele WAN-architecturen. Ondanks deze voordelen zijn veel bedrijven terughoudend met het gebruik van SD-WAN-technologie. Dit is het resultaat van zorgen rond de beveiliging die verband houden met het bieden van rechtstreekse toegang tot gevoelige SaaS-diensten en data, evenals het groeiende aantal cyberbedreigingen, zoals ransomware, met SSL versleutelde malware en geavanceerde indringingspogingen.

Krachtig presterende SD-WAN-beveiliging

Fortinet biedt een oplossing voor deze problemen door de beveiligingsmechanismen van de Security Fabric te combineren met verbeterde SD-WAN-functionaliteit. Dit reduceert de complexiteit zonder nadelige gevolgen voor de effectiviteit van de beveiliging of netwerkprestaties. Bedrijven die meerdere vestigingen hebben kunnen een beroep doen op oplossingen als FortiGate Enterprise Firewalls en FortiHypervisors om implementaties op flexibele wijze aan te passen aan hun specifieke netwerk- en beveiligingsbehoeften.

Fortinet biedt ondersteuning voor deze verbeterde SD-WAN-mogelijkheden door gebruik te maken van zijn in eigen beheerde Security Processing Unit, die netwerk- en beveiligingstaken versnelt. Deze geoptimaliseerde architectuur maakt het mogelijk om diepgaande beveiligingsanalyses en inspecties inspecties uit te voeren. De verwerkingscapaciteit van de Security Processing Unit van Fortinet is gelijkwaardig aan, of nog krachtiger dan die van concurrerende producten.

  • Schaalbare en veilige VPN-prestaties zijn van cruciaal belang voor geografisch verspreide ondernemingen om wereldwijde klanten en filialen te verbinden met gevoelige bedrijfsbronnen. Fortinet biedt de hoogste VPN-doorvoersnelheden binnen de branche voor met AES 256 en IPSec beveiligd dataverkeer, in combinatie met de schaalbaarheid die nodig is voor het ondersteunen van duizenden filialen en andere bedrijfslocaties.
  • Volgens het laatste Threat Research-rapport van Fortinet is meer dan de helft van al het zakelijke dataverkeer momenteel versleuteld. Dit zit een effectief overzicht op het netwerkverkeer en optimale SD-WAN-routering in de weg. De verbeterde SD-WAN-functionaliteit van Fortinet biedt ondersteuning voor de in veel branches verplichte SSL-encryptie. Dit draagt bij aan een veilige en efficiënte overdracht van het dataverkeer.
  • Fortinet is de enige leverancier van beveiligingsoplossingen die dergelijk krachtig presterende SD-WAN-mogelijkheden aanbiedt.

Optimale SD-WAN-functionaliteit, controle en overzicht dankzij de Security Fabric 

Ondernemingen die meerdere bvestigingen hebben, kunnen gebruik maken van het centrale beheer, het overzicht en de automatiseringsmogelijkheden van de Fortinet Security Fabric. Hiermee wordt de complexiteit verminderd en de efficiëntie van de ICT-afdeling vergroot. De nieuwe SD-WAN-functionaliteit van Fortinet omvat implementatieopties zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst en nieuwe mogelijkheden op het gebied van orchestration en het vormen van ketens van netwerkservices (service chaining).

  • Nieuwe Fabric Topology-visualisaties bieden de mogelijkheid van dynamische bewaking van de fysieke topologie, logische netwerktopologie en het gebruik van verbindingen.
  • ICT-afdelingen krijgen een integraal overzicht te zien van alle applicaties en gebruikers binnen het netwerk. Gewapend met deze informatie over verkeerspatronen en het verbruik van netwerkbronnen kunnen zij hun personeel en bedrijfsmiddelen op intelligente wijze inzetten.
  • De geïntegreerde load balancing door Smart WAN Link en fijnmazige bewaking van de netwerkstatus maken het mogelijk om het meest efficiënte netwerktraject te selecteren voor bedrijfskritisch verkeer. Dit verkeer wordt bovendien automatisch omgeleid als er sprake is van een suboptimale verbindingen.
  • De applicatiedatabase Dynamic Cloud biedt ondersteuning voor honderden SaaS-applicaties. Alle IP-adressen in deze database worden automatisch geactualiseerd om voor efficiënte routering te zorgen en de takenlast van de ICT-afdeling op het gebied van probleemoplossing te verlichten.

Een ecosysteem van SD-WAN-partners

Het open karakter van de Security Fabric biedt geografisch verspreide ondernemingen extra flexibiliteit dankzij de mogelijkheid om een beroep te doen op technologie van het steeds bredere ecosysteem van Fabric-Ready SD-WAN-partners. De helder gedefinieerde Application Programming Interfaces (API’s) van Fortinet maken een diepgaande integratie met de Fortinet Security Fabric mogelijk. Partners van Fortinet laten in het kader van het Fabric Ready-programma hun oplossingen verifiëren om interoperabiliteit met de Security Fabric te waarborgen. Dit vereenvoudigt de implementatie en het gebruik van SD-WAN-architecturen van uiteenlopende leveranciers. 

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Het toenemende gebruik van de cloud vraagt om Wide Area Networking-infrastructuren die filialen van ondernemingen betrouwbaar en efficiënt kunnen verbinden met bedrijfsbronnen. SD-WAN-technologie biedt flexibile connectiviteitsopties, quality of service-mogelijkheden geautomatiseerde diensten voor netwerkverbindingen en vereenvoudigd gebruik. Organisaties kunnen daarmee het voortdurend veranderende zakelijke netwerkverkeer opvangen. Fortinet heeft de voordelen en mogelijkheden van SD-WAN ingebouwd in FortiOS versie 5.6. Dit resulteert in een naadloos geïntegreerde oplossing die de overstap naar een flexibeler, schaalbaarder en veiliger SDN-infrastructuur vereenvoudigt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *