Publicatie beveiligingsrapport over gemeente Rotterdam uitgesteld

IT-beveiliging (bron: Pixabay)

De publicatie van een rapport over de informatiebeveiliging bij de gemeente Rotterdam is een week uitgesteld door de Rotterdamse Rekenkamer. In deze periode gaat de rekenkamer een verzoek onderzoeken van de gemeente Rotterdam om het rapport niet te publiceren.

Het college van burgemeesters en wethouders van Rotterdam wil niet dat het rapport wordt gepubliceerd, aangezien het college bang is dat hierdoor te veel details over de beveiliging naar buiten komen. “We erkennen de zorgen van de Rekenkamer over de beveiliging”, zegt┬áde woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb tegenover persbureau ANP. “We willen daar ook zeker iets aan doen. Maar als dit rapport zo wordt gepubliceerd, dan is het meer een lesje: hoe hack je de gemeente. En dat is voor niemand goed, voor medewerkers niet en voor de inwoners niet.”

Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam, stelt dat de gemeente Rotterdam bij het verzoek veel documenten heeft aangeleverd. Deze documenten hebben onder andere betrekking op technische zaken. Hofstra stelt tijd nodig te hebben om deze documenten te kunnen onderzoeken en heeft de publicatie van het rapport daarom in ieder geval met een week uitgesteld.

One Response to Publicatie beveiligingsrapport over gemeente Rotterdam uitgesteld

  1. […] Het rapport van de Rekenkamer Rotterdam is nog niet gepubliceerd. De publicatie werd uitgesteld nadat de gemeente Rotterdam aangaf het rapport geheim te willen houden aangezien deze de veiligheid van mensen in gevaar zou brengen. De Rekenkamer Rotterdam ontkent dit, maar laat het rapport desondanks analyseren door een bedrijfsrechercheur. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *