’40% van de tweedehands apparaten bevat persoonsgegevens’

40% van de digitale apparaten die wordt doorverkocht bevat persoonsgegevens (bron foto: Pixabay)

Veel digitale apparaten die tweedehands te koop zijn aangeboden zijn niet goed gewist. 40% van de apparaten bevatten persoonsgegevens van de vorige eigenaar.

Dit blijkt onderzoek van de internationale National Association of Information Destruction (NAID) in samenwerking met data recovery specialist CPR Tools. De NAID heeft 250 tweedehands apparaten onderzocht afkomstig van zowel particulieren als bedrijven. Van deze apparaten bleek 50% van de tablets, 44% van de harde schijven van 13% van de mobiele telefoons persoonsgegevens te bevatten. Op de apparaten werd uiteenlopende informatie aangetroffen. Denk hierbij aan creditcardgegevens en inloggegevens, maar ook aan bedrijfsgegevens of belastingaangiftes.

Robert Johnson, CEO van de NAID, benadrukt dat alleen met standaardtools is gezocht naar informatie. Johnson verwacht dan ook dat de forensische afdeling van de NAID fors meer informatie van de apparaten kan halen. “40% is huiveringwekkend als je bedenkt dat miljoenen apparaten per jaar worden hergebruikt”, aldus Johnson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *