DDoS-aanval levert cybercriminelen gemiddeld 16,50 euro per uur op

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

Een DDoS-aanval opzetten kost gemiddeld slechts $7 of zo’n €6,50 per uur. Dit terwijl een bedrijf dat doelwit wordt van een DDoS-aanval al snel duizenden, zo niet miljoenen euro’s verlies lijdt.

Tot deze zorgwekkende conclusie komt beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab, dat DDoS-diensten die verkrijgbaar zijn via de zwarte markt heeft geanalyseerd om inzichtelijk te maken hoe deze illegale handel zich ontwikkelt. Het serviceniveau van DDoS-‘dienstverleners’ op de zwarte markt wijkt vrijwel niet af van dat van een legale onderneming. Het enige verschil is dat er geen direct contact is tussen de leverancier en de klant. De ‘dienstverleners’ bieden een handige site aan waar klanten na registratie de benodigde service kunnen selecteren, ervoor betalen en een verslag ontvangen over de aanvallen. In sommige gevallen wordt zelfs een loyaliteitsprogramma aangeboden, waarbij klanten beloningen of bonuspunten ontvangen voor elke aanval.

€16,50 winst per uur

De prijs van een DDoS-aanval varieert van $5 (€4,50) voor aanval van 300 seconden tot $400 (€370) voor 24 uur. De gemiddelde prijs voor een aanval is ongeveer $25 (€23) per uur. Deskundigen van Kaspersky Lab berekenden ook dat cybercriminelen ongeveer $7 of zo’n €6,50 per uur kwijt zijn om een aanval met behulp van een cloud-gebaseerd botnet van 1000 desktops op te zetten. Dit betekent dat cybercriminelen die DDoS-aanvallen organiseren een winst maken van circa $18 (€16,50) per uur.

Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *