Google en Jigsaw lanceren beveiligingspakket voor verkiezingscampagnes

IT-beveiliging (bron: Pixabay)

Google en zusterbedrijf Jigsaw lanceren ‘Protect Your Election’, een pakket met beveiligingsmaatregelen die specifiek gericht zijn op verkiezingscampagnes en kandidaten. Het pakket bevat onder andere twee-staps-authentificatie en DDoS-bescherming.

Protect Your Election is een uitbreiding op Project Shield van Jigsaw, een project dat nieuwswebsites helpt DDoS-aanvallen af te slaan. Organisaties die gebruik maken van Protect Your Election krijgen dan ook toegang tot Project Shield. Daarnaast bevat het pakket Password Alert, een oplossing die actief zoekt naar phishingaanvallen en gebruikers hiervoor waarschuwt.

Ondanks zijn naam is Protect Your Election niet alleen gericht op verkiezingscampagnes en kandidaten. Google en Jigsaw richten zich ook op journalisten, die met het pakket hun account beter kunnen beschermen om informatie uit handen van derden te houden. Daarnaast richten de partijen zich op nieuwswebsites die verslag doen van de verkiezingen. Het pakket helpt deze sites DDoS-aanvallen af te slaan. Protect Your Election is gratis beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *