Technologiepartners treden toe tot het Fortinet Security Fabric-ecosysteem

Fortinet maakt bekend dat er acht brancheleidende ICT-leveranciers zijn toegetreden tot zijn Fabric-Ready Partner Program. Deze nieuwe partners breiden de beveiligingsmogelijkheden van de Fortinet Security Fabric uit om krachtige bescherming te bieden voor traditionele, gevirtualiseerde, softwaregedefinieerde en cloud-omgevingen en de inzet van hun beveiligingsoplossingen te vereenvoudigen.

De nieuwe deelnemers aan het Fabric-Ready Partner Program zijn AlgoSecAttivo NetworksCiscoHewlett Packard EnterpriseNuage Networks (een dochteronderneming van Nokia), Silver PeakVeloCloud en Versa Networks. Het Fabric-Ready Partner Program versterkt het ecosysteem van technologische samenwerkingsverbanden van Fortinet door de architectuur van de Fortinet Security Fabric open te stellen voor beveiligingsoplossingen die de functionaliteit daarvan optimaal aanvullen. Partners die aan dit programma deelnemen testen de integratie van hun technologie met de Security Fabric, delen hun productplanning met Fortinet om voor consistente interoperabiliteit te zorgen en profiteren van gezamenlijke go-to-marketinitiatieven. Fortinet heeft tot dusver 22 partners binnen het Fabric-Ready-programma samengebracht. Deze vooraanstaande ICT-leveranciers leveren kant-en-klaar geïntegreerde en integrale oplossingen aan. Zakelijke klanten van Fortinet kunnen daarmee zorgen voor kostenbesparingen en een verlichting van de takenlast op het gebied van technische ondersteuning. 

Samenwerken aan een oplossing voor moderne beveiligingsvraagstukken

FortinetBedrijven doen momenteel een beroep op nieuwe technologieën en geavanceerde infrastructuurstrategieën om duurzame groei te waarborgen in de moderne, uiterst concurrerende digitale economie. De meesten van hen maken gebruik van netwerk- en beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers. Dit maakt het bijzonder lastig voor ICT-afdelingen om alle oplossingen te integreren en efficiënt te beheren.

De Fortinet Security Fabric stelt organisaties in staat om hun bestaande technologische investeringen optimaal te benutten. Hiertoe werken de oplossingen van Fabric-Ready-partners samen op basis van de helder gedefinieerde API’s (application programming interfaces) van Fortinet, die een hechte integratie met de Fortinet Security Fabric mogelijk maken. Deze integratie breidt de bescherming van de Security Fabric uit naar softwaregedefinieerde, gevirtualiseerde en cloud-omgevingen en zorgt voor naadloze interoperabiliteit met de oplossingen en diensten van partners.

In het kader van het Fabric-Ready-programma laten partners hun oplossingen testen en dragen zij zorg voor voortdurende interoperabiliteit. Fortinet biedt hen daarnaast mogelijkheden aan voor gezamenlijke marketing- en go-to-marketinitiatieven. De volgende technologiepartners nemen deel aan het Fabric-Ready-programma:

  • Cloud computing: Hewlett Packard Enterprise (HPE Helion), Nuage Networks, VeloCloud, Versa Networks
  • Endpoints, IoT (bedreigingsdetectie en tegenmaatregelen): Attivo Networks
  • Beheer: AlgoSec, Hewlett Packard Enterprise (WebInspect)
  • SIEM: Hewlett Packard Enterprise (ArcSight)
  • Systeemintegratie: Hewlett Packard Enterprise
  • Virtualisatie, SDN, NFV: Cisco (ACI), Nuage Networks, Silver Peak, VeloCloud en Versa Networks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *