Verkeerd doorsturen van documenten leidt tot zorgen bij IT-managers en -professionals

data-freeimages-malkowitch

60% van de IT-managers en -professionals heeft zelf of kent iemand die per ongeluk interne bedrijfsdocumenten heeft doorgestuurd naar een onbevoegden. Het delen van informatie met de verkeerde partij is voor 61% dan ook de belangrijkste bron van zorgen op het gebied van documentbeveiliging.

Dit blijkt uit onderzoek van het Business Performance Innovation (BPI) Network, een organisatie dat managers helpt inventiever, marktgerichter, efficiënter en concurrerender te worden op zowel de wereldwijde als lokale markt. 89% van de ondervraagden ziet de risico’s voor het verkeerd doorsturen van documenten toenemen naarmate de connectiviteit en het aantal mobiele apparaten op de werkvloer toeneemt.

Belangrijkste resultaten

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • 95% van de respondenten is bezorgd over de veiligheid van documenten in hun organisatie.
  • 75% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie minimaal op wekelijkse basis vertrouwelijke documenten creëert.
  • Minder dan een derde stelt dat hun organisatie beveiligingsoplossingen op efficiënte wijze inzet om documenten veilig te houden.
  • 43% stelt dat hun bedrijf geen duidelijk beleid heeft voor documentveiligheid of zegt zich hier niet bewust van te zijn.
  • 16% noemt zijn organisatie ‘zeer effectief’ in het tegengaan van uitgelekte of verkeerd doorgestuurd vertrouwelijke digitale documenten.

Het uitlekken van financiële data baart respondenten de meeste zorgen, gevolgd door gegevens over werknemers, juridische documenten, zakelijke contracten en overeenkomsten, bedrijfsgeheimen en intellectueel eigendom en business-, marketing- en salesplannen.

Meer informatie is te vinden in het onderzoeksrapport 'Getting Control of Document Flow' van BPI Network.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?