Kieskompas en StemWijzer getroffen door DDoS-aanvallen

hacker

De digitale stemhulpen Kieskompas en StemWijzer zijn doelwit van Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen. Beide websites zijn hierdoor dinsdag langere tijd onbereikbaar geweest.

De aanval wordt door Kieskompas en StemWijzer bevestigd via Twitter. StemWijzer maakte om 09:43 melding van de aanval, terwijl Kieskompas om 14:19 op Twitter bekend maakte door meerdere DDoS-aanvallen offline te zijn. De aanvallen hielden de gehele dag aan en leken rond 19:00 uur gestaakt te zijn. StemWijzer was dinsdagavond echter opnieuw onbereikbaar. Het is niet duidelijk wie achter de aanvallen zit.

Op het moment van schrijven zijn zowel Kieskompas als StemWijzer weer bereikbaar.

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.