Nieuwe CAPTCHA beveiliging draait in stilte op de achtergrond

Google lanceert een opvolger van de bekende CAPTCHA beveiliging waarmee gebruikers aantonen dat zij geen robot zijn. Bij deze nieuwe variant hoeven gebruikers niet langer iets aan te klikken; de tool draait volledig op de achtergrond.

no CAPTCHA reCAPTCHA

no CAPTCHA reCAPTCHA

De CAPTCHA beveiliging vraagt gebruikers momenteel willekeurige woorden of cijfers die worden getoond op een afbeelding uit te typen. In andere gevallen worden gebruikers gevraagd bepaalde objecten te identificeren op een reeks foto’s. Door deze ‘puzzels’ op te lossen kunnen gebruikers bewijzen dat zij een mens zijn, en geen robot.

Laatste handmatige handeling verwijderd

Onlangs bracht Google al ‘no CAPTCHA reCAPTCHA’ uit, een variant van de CAPTCHA beveiliging waarbij gebruikers alleen nog een vakje naast de zin ‘I’m not a robot’ hoeven aan te vinken. De nieuwe versie die Google nu aankondigt verwijdert ook deze laatste handmatige handeling. Deze meest actuele reCAPTCHA maakt gebruik van geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie om het gedrag van gebruikers te monitoren. Door te kijken naar onder andere de tijd die gebruikers nodig hebben om een bepaalde knop in te drukken of om een bepaald formulier in te vullen beoordeelt deze tool of een gebruiker daadwerkelijk menselijk is.

De nieuwe RECAPTCHA is gratis beschikbaar voor websites en geschikt voor zowel mobiele als desktop apparaten. Websitebeheerders kunnen hun website hier aanmelden.

3 Responses to Nieuwe CAPTCHA beveiliging draait in stilte op de achtergrond

  1. henk schreef:

    hallo help me ik kan niet speuders

  2. henk schreef:

    ik kan niet meer op speuders help daar bij

  3. henk schreef:

    ik kan niet meer op speuders kunt daar bij helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.