Nieuwe CAPTCHA beveiliging draait in stilte op de achtergrond

Google lanceert een opvolger van de bekende CAPTCHA beveiliging waarmee gebruikers aantonen dat zij geen robot zijn. Bij deze nieuwe variant hoeven gebruikers niet langer iets aan te klikken; de tool draait volledig op de achtergrond.

no CAPTCHA reCAPTCHA

De CAPTCHA beveiliging vraagt gebruikers momenteel willekeurige woorden of cijfers die worden getoond op een afbeelding uit te typen. In andere gevallen worden gebruikers gevraagd bepaalde objecten te identificeren op een reeks foto’s. Door deze ‘puzzels’ op te lossen kunnen gebruikers bewijzen dat zij een mens zijn, en geen robot.

Laatste handmatige handeling verwijderd

Onlangs bracht Google al 'no CAPTCHA reCAPTCHA' uit, een variant van de CAPTCHA beveiliging waarbij gebruikers alleen nog een vakje naast de zin ‘I’m not a robot’ hoeven aan te vinken. De nieuwe versie die Google nu aankondigt verwijdert ook deze laatste handmatige handeling. Deze meest actuele reCAPTCHA maakt gebruik van geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie om het gedrag van gebruikers te monitoren. Door te kijken naar onder andere de tijd die gebruikers nodig hebben om een bepaalde knop in te drukken of om een bepaald formulier in te vullen beoordeelt deze tool of een gebruiker daadwerkelijk menselijk is.

De nieuwe RECAPTCHA is gratis beschikbaar voor websites en geschikt voor zowel mobiele als desktop apparaten. Websitebeheerders kunnen hun website hier aanmelden.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.