Windows 10 krijgt mogelijkheid Win32-apps te blokkeren

Microsoft introduceert in de volgende Creators Update voor Windows 10 de mogelijkheid alleen nog software uit de Microsoft Store toe te staan op het besturingssysteem. Win32-apps kunnen hierdoor niet langer worden geïnstalleerd.

WindowsDit meldt MSPoweruser. De nieuwe feature is ontdekt door Vitor Mikaelson en bestaat drie verschillende instellingen:

  • Allow apps from anywhere
  • Prefer apps from the Store, but allow apps from anywhere
  • Allow apps from the story only

De optie staat standaard uitgeschakeld en kan indien gewenst door gebruikers of beheerders worden ingeschakeld. De feature lijkt op een beveiligingsfeature die Apple al langer op macOS aanbiedt en is bedoeld om de installatie van apps on onbetrouwbare bronnen tegen te gaan. Dit verkleint de kans dat gebruikers per ongeluk malware op hun Windows 10-systeem installeren.

Naar verwachting verschijnt de Creators Update in april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *