Microsoft dicht beveiligingsproblemen in Internet Explorer en Edge

Microsoft verhelpt een aantal kritieke beveiligingsproblemen in zijn webbrowsers in nieuwe patches. Een tweetal zero-day kwetsbaarheden waarvoor een exploit is gepubliceerd zijn echter niet gedicht. Een patch voor deze kwetsbaarheden wordt op 14 maart gelanceerd.

MicrosoftDe updates staan los van Patch Tuesday, die deze maand voor het eerst in de geschiedenis is uitgesteld. Microsoft gaf aan op het laatste moment een probleem te hebben ontdekt dat de gebruikerservaring voor sommige gebruikers kon beïnvloeden. Het bedrijf geeft aan de updates die voor 14 februari gepland stonden op 14 maart alsnog vrij te geven, wat betekent dat beveiligingsproblemen pas een maand later worden opgelost.

Updates voor Edge en Internet Explorer staan echter los van Patch Tuesday en worden door Microsoft op andere momenten vrijgegeven. In de nieuwe patches verhelpt kwetsbaarheden in Adobe Flash voor gebruikers van Internet Explorer op Windows 8.1 en Edge op Windows 10. Infoworld meldt dat verschillende grote bedrijven door Microsoft op de hoogte zijn gesteld van de komst van de updates. In deze mail geeft het bedrijf ook aan dat er verder geen security updates op de planning staan tot de volgende Patch Tuesday op 14 maart 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *