Honderden West-Brabanders konden door fout belastinggegevens van Dongenaar inzien

data-freeimages-malkowitch

Honderden West-Brabanders hebben door een fout van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) toegang gekregen tot de belastinggegevens van een belastingbetaler uit Dongen. Naar schatting hebben 750 tot 800 personen de gegevens kunnen inzien.

Het is niet duidelijk wat er fout is gegaan. BWB-directeur Peter Stoffelen zegt tegenover het BN DeStem dat het vermoedelijk ’ergens’ tussen de BWB en enkele ingehuurde IT-bedrijven fout is gegaan. Vermoedelijk is één enkel aanslagbiljet door de fout toegankelijk geweest voor onbevoegden. “Buitengewoon vervelend. Voor ons, maar vooral voor de belastingbetaler wiens gegevens zo op straat zijn komen te liggen”, aldus Stoffelen.

Met behulp van de toegankelijke gegevens is het mogelijk identiteitsfraude te plegen. Daarnaast was de hoogte van diverse heffingen en de WOZ-waarde van het pand van de getroffen Dongenaar inzichtelijk. Deze belastingbetaler is inmiddels op de hoogte gesteld van het incident. Stoffelen: “Die reageerde sympathiek. Maar het blijft erg en onverteerbaar dat zijn gegevens zo op straat zijn komen te liggen. We gaan er alles aan doen om hem te begeleiden."

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1