Honderden West-Brabanders konden door fout belastinggegevens van Dongenaar inzien

Data (bron: FreeImages.com/Malkowitch)

Honderden West-Brabanders hebben door een fout van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) toegang gekregen tot de belastinggegevens van een belastingbetaler uit Dongen. Naar schatting hebben 750 tot 800 personen de gegevens kunnen inzien.

Het is niet duidelijk wat er fout is gegaan. BWB-directeur Peter Stoffelen zegt tegenover het BN DeStem dat het vermoedelijk ’ergens’ tussen de BWB en enkele ingehuurde IT-bedrijven fout is gegaan. Vermoedelijk is één enkel aanslagbiljet door de fout toegankelijk geweest voor onbevoegden. “Buitengewoon vervelend. Voor ons, maar vooral voor de belastingbetaler wiens gegevens zo op straat zijn komen te liggen”, aldus Stoffelen.

Met behulp van de toegankelijke gegevens is het mogelijk identiteitsfraude te plegen. Daarnaast was de hoogte van diverse heffingen en de WOZ-waarde van het pand van de getroffen Dongenaar inzichtelijk. Deze belastingbetaler is inmiddels op de hoogte gesteld van het incident. Stoffelen: “Die reageerde sympathiek. Maar het blijft erg en onverteerbaar dat zijn gegevens zo op straat zijn komen te liggen. We gaan er alles aan doen om hem te begeleiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *