DDA en ICTRecht lanceren factsheet over Nederlandse en Europese privacywetgeving

De DDA heeft een Engelstalige factsheet gepubliceerd over huidige en toekomstige data- en privacy wet- en regelgeving in Nederland en de EU. De factsheet is in nauwe samenwerking met DDA partner ICTRecht tot stand gekomen. Met het document beoogt de DDA internationaal opererende bedrijven die privacy gevoelige data opslaan in Nederland of vanuit Nederland distribueren, inzicht te geven in de privacyregelgeving waaraan zij aan moeten (gaan) voldoen.

Reden voor het opstellen van de factsheet was het feit dat data snel een van de meest waardevolle assets van bedrijven en organisaties is geworden. Privacy en het beschermen van data staan wereldwijd hoog op de agenda van bedrijven. Met de aankomende General Data Protection Regulation (GDPR), die vanaf 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens zal vervangen, zag de DDA de urgentie om stakeholders te informeren over de potentiële gevolgen voor bedrijven en organisaties. De factsheet is daarmee ook voor Nederlandse partijen van belang.

U kunt de factsheet via deze link downloaden (pdf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *