Apps zonder geldig privacybeleid worden verwijderd uit Play Store

Android

Google kondigt maatregelen aan tegen apps die geen privacybeleid hebben. Het bedrijf waarschuwt ontwikkelaars dat apps zonder geldig privacybeleid op korte termijn uit de Play Store worden verwijderd.

Dit meldt The Next Web op basis van de e-mail gericht aan ontwikkelaars waarin Google waarschuwt voor deze maatregel. In de e-mail stelt Google dat alle apps die toegang vragen tot gevoelige informatie over gebruikers en/of hun apparaat of deze informatie verwerken voorzien moeten zijn van een geldig privacybeleid.

Ontwikkelaars krijgen tot 15 maart de tijd om hun apps te voorzien van een geldig privacybeleid. Wie geen privacybeleid wil toevoegen kan er ook voor kiezen apps niet langer toegang te laten vragen tot gevoelige informatie of deze te verwerken. Indien ontwikkelaars niet op tijd maatregelen nemen kondigt Google aan in te grijpen. Het bedrijf geeft aan deze apps te zullen verwijderen uit de Play Store of hun zichtbaarheid te zullen inperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *