Persoonsgegevens van 5.700 patiënten Gezondheidscentrum Achtse Barrier gestolen

Persoonsgegevens van 5.700 patiënten van het Gezondheidscentrum Achtse Barrier in Eindhoven zijn in handen gevallen van een onbevoegden. De data stond opgeslagen op een laptop die is gestolen. Medische gegevens zijn niet buitgemaakt.

Het Eindhovens Dagblad (ED) meldt dat getroffen patiënten per brief door het Gezondheidscentrum Achtse Barrier zijn geïnformeerd over het incident. Met de persoonsgegevens die op de gestolen laptop staan is het mogelijk identiteitsfraude te plegen.

Geen medische gegevens gestolen

Het gaat uitsluitend om persoonsgegevens die thuishoren in de administratie van het gezondheidscentrum. Huisarts Maarten Klomp benadrukt tegenover het ED dat er geen medische gegevens zijn buitgemaakt bij de diefstal.

Getroffen patiënten zijn pas zes weken na het incident geïnformeerd over het datalek. Dit is gebeurd in overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens en conform de regels van deze privacytoezichthouder. “Achteraf denk ik dat we meer haast hadden moeten maken”, zegt Klomp tegen het ED.

Overstap naar cloud systeem

Ook geeft Klomp aan dat er voor de diefstal al een systeem is aangeschaft waarmee alle persoonsgegevens voortaan in de cloud worden opgeslagen en dus niet meer op individuele laptops staan. Deze oplossing was ten tijde van de diefstal echter nog niet in gebruik genomen. Om welke oplossing het gaat is onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *