Nieuwe coalitie moet e-mailverkeer veiliger maken

De Veilige E-mail Coalitie wil onder andere phishing tegengaan (bron: FreeImages.com/Daniel Duchon)

Het bedrijfsleven, brancheorganisaties en de Nederlandse overheid gaan samen misbruik zoals phishing en het ‘afluisteren’ van e-mail aanpakken. Hiervoor is de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht met steun van het ministerie van Economische Zaken.

Dit is bekend gemaakt tijdens het symposium van het Forum Standaardisatie. De deelnemers gaan binnen hun organisaties aan de slag met het doorvoeren van maatregelen die de beveiliging van e-mailverkeer verbeteren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van gezamenlijk vastgestelde standaarden. Door deze standaarden te omarmen moet zowel phishing als het ‘afluisteren’ van e-mail tegen worden gegaan. Daarnaast willen de partijen onderling kennis delen en technologieën promoten om het gebruik van e-mailbeveiliging te versnellen.

Deelnemers

De volgende partijen nemen deel aan de coalitie: PostNL, KPN, Betaalvereniging Nederland, DDMA, Thuiswinkel.org, VNO-NCW, MKB-Nederland, Stichting Zeker-OnLine, Dutch Datacenter Association, Stichting DINL, XS4ALL, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Rijks-CIO), Fraudehelpdesk, Nederland ICT en de Belastingdienst. De betrokken partijen nodigen andere bedrijven en overheden uit zich aan te sluiten bij de coalitie en gebruik te maken van de kennis die hier beschikbaar is.

Marcel Krom, CIO bij PostNL: “We zijn zelf vergevorderd met de implementatie van de moderne e-mailbeveiligingsstandaarden. Maar we realiseren ons dat alle partijen in het mail-ecosysteem mee moeten doen om het echt te laten werken. Daarom sluiten we graag aan bij de coalitie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.