Schneider Electric verhelpt ernstig beveiligingsprobleem in DCIM-oplossing

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Schneider Electric stelt een update beschikbaar die een ernstig beveiligingsprobleem verhelpt in de StruxureWare Data Center Expert software. Door het lek konden aanvallers op afstand gevoelige informatie inzien en toegang krijgen tot onversleutelde wachtwoorden.

Het beveiligingslek is ontdekt door Positive Technologies. Aanvallers kunnen het lek misbruiken om op afstand toegang te krijgen tot het interne netwerk van een datacenter en hier gevoelige data in te zien. Ilya Karpov, hoofd van de ICS onderzoeks- en auditafdeling van Positive Technologies, stelt dat aanvallers zelfs fysieke schade kunnen veroorzaken via het beveiligingsprobleem.

‘Sleutels tot het koninkrijk’

“DCIM platformen bevatten de ‘sleutels tot het koninkrijk’ van een datacenter, aangezien zij zijn verbonden met alle geïnstalleerde systemen. Een kwetsbaarheid als deze bedreigt het functioneren van kritieke systemen waarvan datacenters afhankelijk zijn: videosurveillance, brandblusinstallaties, backup generatoren en beheerunits voor generatoren, switches, pompen, UPS-systemen en precisiekoeling”, aldus Karpov.

Schneider Electric adviseert datacenterbeheerders met klem alle installaties van StruxureWare Data Center Expert te updaten naar versie 7.4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.