SIDN Fonds financieert DDOS Alerting System

Het aantal grootschalige Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen neemt toe. Stichting HoneyNED werkt daarom aan het DDOS Alerting System, een systeem dat DDoS-aanvallen detecteert en Internet Service Providers (ISP’s), hosters en andere organisaties hierover inlicht. Het project krijgt financiering vanuit het SIDN Fonds.

Het DDOS Alerting System zet honeypots in om DDoS-reflectieaanvallen te detecteren. Indien een dergelijke aanval wordt gedetecteerd waarschuwt het systeem ISP’s, hosters en andere organisaties over deze lopende aanval. Dit doet het DDOS Alerting System via alerts, waarvoor bedrijven zich via de website van het project gratis kunnen aanmelden.

Naast het vroegtijdig detecteren van en alarmeren over DDoS-reflectieaanvallen levert het project ook een overzicht op van dergelijke aanvallen. In dit overzicht kan exact worden nagegaan welke DDoS-reflectieaanvallen in een bepaald tijdsbestek hebben plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *