Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data.

BitSensorDit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten Alex Dings en Ruben van Vreeland. Dings en Van Vreeland willen de investering van Volta Ventures gebruik om hun bedrijf verder uit te bouwen. Momenteel heeft BitSensor vier mensen in dienst.

‘Onze software kan veel aanvallen voorkomen’

Van Vreeland stelt dat de software van zijn bedrijf veel aanvallen waar we dagelijks over lezen kan voorkomen. Als voorbeeld noemt hij de aanvallen vanuit Rusland, het datalek bij Yahoo waarbij een half miljard wachtwoorden uitgelekte en het VTech-kinderspeelgoed waarmee kinderfoto’s zijn buitgemaakt. De mede-oprichter van BitSensor stelt dat de toegankelijk van bijvoorbeeld sites of bank-apps hen kwetsbaar maakt, terwijl deze toegankelijkheid noodzakelijk is voor hun functioneren. Conventionele oplossingen als een anti-virusoplossing of firewall bieden volgens Van Vreeland geen uitkomst om dergelijke sites of apps te beveiligen.

BitSensor heeft daarom ‘self-protection’ technology ontwikkeld. Deze wordt verweven in de applicatie en kan hierdoor bij de eerste aanvalspoging aanvallers detecteren en stoppen, stelt BitSensor. Waar veel security-incidenten pas na enkele maanden worden ontdekt, belooft BitSensor aanvallen in milliseconden te detecteren. Hierbij analyseert de software de sporen die de aanvallers hebben achtergelaten en verzamelt deze data in rapporten.

Prijzen

De Eindhovense start-up won in 2016 de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year en de IBM-prijs voor de meest veelbelovende Nederlandse startup. In het wereldwijde IBM SmartCamp-programma behaalde het bedrijf daarnaast de top tien. In 2015 eindigde BitSensor op de tweede positie bij de TU/e Contest voor startups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.