Minister Plasterk wil HTTPS verplichten voor alle overheidswebsites

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil dat alle overheidswebsites worden voorzien van HTTPS, ook als zij geen persoonsgegevens of andere gevoelige data verwerken. Dit heeft Plasterk bekend gemaakt in de Tweede Kamer.

NU.nl meldt dat alle overheidswebsites na de invoering van de ‘Wet generieke digitale infrastructuur’ over een HTTPS-verbinding moeten beschikken. Dit wetsvoorstel is tot eind maart in consulatie en kan naar verwachting in de tweede helft van het jaar naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Al langer is afgesproken dat overheidswebsites die persoonsgegevens of andere gevoelige data verwerken eind 2017 over een beveiligde verbinding moeten beschikken. Overheidsorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van hun website(s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.