Fortinet benoemt Phil Quade tot Chief Information Security Officer

Fortinet heeft Phil Quade aangesteld als Chief Information Security Officer (CISO). In deze functie zal Quade verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsbrede informatiebeveiliging van Fortinet en ervoor zorg dragen dat alle systemen voldoen aan de laatste wereldwijde normen en richtlijnen. Quade zal daarnaast sturing geven aan de strategie en expansie van de Federal & Critical Infrastructure-divisie van Fortinet. Verder zal hij optreden als strategisch consultant op directieniveau voor zakelijke klanten van Fortinet. Hij zal hen helpen om ervoor te zorgen dat hun productontwikkelings- en innovatieprocessen aansluiten op de veranderende eisen die aan cyberbeveiliging worden gesteld. Quade zal verslag uitbrengen aan Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet.

Phil Quade beschikt over meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van cyberbeveiliging en netwerktechnologie. Deze ervaring deed hij op in diverse functies bij de National Security Agency (NSA) die verband hielden met internationale betrekkingen, de overheidssector, kritische infrastructuren en commerciële industrie, tot op het hoogste niveau binnen het Witte Huis en Amerikaanse Congres. Voordat hij bij Fortinet in dienst trad was Quade actief als adjunct-directeur van de Cyber-afdeling en hoofd van de Cyber Task Force van de NSA. In die laatste functie was hij verantwoordelijk voor de cyberbeveiliging van het Witte Huis. Daarvoor was hij actief als COO van het Information Assurance Directorate van de NSA, waar hij leiding gaf aan de dagelijkse activiteiten, strategie, planning en strategische relaties op het gebied van cyberbeveiliging. Eerder was Quade actief als hoofd van de Advanced Technology Group van het Information Operations Technology Center, als headhunter voor de Amerikaanse Senaat en de Office of the Director for National Intelligence. Verder vervulde hij bij de NSA de functie van computer- en netwerkbeveiligingsinspecteur, cryptoanalist en beleidsbeheerder.

In zijn nieuwe rol als de CISO van Fortinet zal Quade een beroep doen op zijn substantiële ervaring met het beheer van diverse complexe oplossingen voor cyberstrategieën op basis van wereldwijde bedreigingsinformatie en samenwerkingsverbanden. Zijn taak is om ervoor te zorgen dat zowel Fortinet als zijn wereldwijde klanten beschikken over de meest effectieve en uitgebreide beveiligingsinfrastructuur.

“Mijn passie is om te zorgen voor de juiste combinatie van technologie, samenwerking en risicobeheer op basis van actuele bedreigingsinformatie om informatie en systemen effectief te beschermen. De Security Fabric-visie van Fortinet biedt precies wat nodig is om de integrale, intelligente, schaalbare en geïntegreerde beveiligingsinfrastructuur af te leveren waar de moderne digitale economie om vraagt”, aldus Quade. “Ik beschouw het als een eer om toe te treden tot het managementteam van Fortinet en bij te dragen aan de realisatie van zijn visie door sturing te geven aan onze internationale activiteiten op het gebied van informatiebeveiliging en door strategisch advies en programma’s aan te bieden die onze wereldwijde klanten veilig houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.