'Traditionele antivirussoftware schiet tekort'

Om security breaches te voorkomen, moeten organisaties zichzelf niet alleen beschermen tegen bekende en onbekende bedreigingen, maar ook tegen de gevolgen van AV-problemen die binnen het netwerk zijn ontstaan. Beveiligingsexpert ON2IT introduceert daarvoor TRAPS als 24x7 managed service. De endpoint security-oplossing TRAPS werkt – in tegenstelling tot standaardbeveiligingsoplossingen – preventief in plaats van reactief. Zo detecteert en blokkeert het de technieken die hackers gebruiken en worden organisaties ontzorgd van implementatie en beheer. Met de inzet van ON2IT en TRAPS blijven organisaties cybercriminelen een stap voor. 

Inmiddels is met de komst van meer IoT-oplossingen het aantal endpoints geëxplodeerd. Daarmee is de kans dat slordige gebruikers in de problemen komen, groter dan ooit. Maar ook voor kwaadwillenden is het een stuk aantrekkelijker om zich op deze endpoints te richten. Elke organisatie zou daarom inmiddels over een endpoint security-strategie moeten beschikken. Hiermee is echter lang niet elke Nederlandse organisatie even ver. Er wordt nog te vaak vertrouwd op het gebruik van een VPN-verbinding en een goed antivirusprogramma in plaats van de inzet van een endpoint security-strategie.

traps-615x290

“In de praktijk zien wij dat traditionele antivirussoftware tekortschiet. Het is niet de oplossing voor endpoint security”, zegt Marcel van Eemeren, CEO van ON2IT. “Traditionele antivirussoftware reageert op het resultaat van de malware en werkt nog altijd vanuit detectie en signatures, en kan daarna pas updates draaien. De huidige stortvloed van malware en ransomware zorgt ervoor dat antivirussoftware continu achter de feiten aan loopt. En dat in een wereld waar inmiddels elke 23 seconden een cyberaanval plaatsvindt. De kans dat een bedrijf daarmee in aanraking komt, neemt significant toe.”

Overzicht van verschillen tussen antivirus en TRAPS

ON2IT is Nederlandse partner van Palo Alto Networks, leider op het gebied van geavanceerde malwarebestrijdingen producent van TRAPS. Beveiligingsexpert ON2IT biedt organisaties de komende drie maanden het geld terug voor hun traditionele antivirussoftware als zij overstappen op TRAPS. De geld-terugactie van ON2IT is geldig tot en met april 2017. Meer informatie is te vinden op www.avnee.nl.