‘AWS koopt cloud security startup Harvest.ai’

De Amerikaanse security startup Harvest.ai is begin 2016 stilletjes overgenomen door Amazon Web Services (AWS). Met de overname wilde AWS de veiligheid van zijn gebruikers vergroten door de technologie van Harvest.ai te implementeren.

Dit meldt Fred Wang, een partner van Trinity Ventures, aan GeekWire. Trinity Ventures investeerde eerder 2 miljoen dollar in Harvest.ai en is als aandeelhouder op de hoogte van ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wang wil niet zeggen hoeveel AWS voor Harvest.ai heeft betaald, maar laat wel weten dat dit ‘winst opleverde voor zowel de investeerder als het managementteam’. Een anonieme bron meldt aan GeekWire dat AWS 19 miljoen dollar voor Harvest.ai heeft betaald. Amazon wil niet reageren op de geruchten en wil ook niet bevestigen of de Amerikaanse startup inderdaad door het bedrijf is overgenomen.

Harvest.ai is in 2014 opgericht en zet AI-algoritmes in om documenten, e-mailberichten en data die bedrijven in clouddiensten opslaan te classificeren en beveiligen. Hierbij beschermt de startup niet alleen tegen cyberinbraken, maar ook tegen het per ongeluk uitlekken van informatie door bijvoorbeeld onoplettend werknemers. De technologie van het bedrijf brengt in kaart waar gevoelige informatie is opgeslagen en wie toegang heeft gehad tot deze data. Vervolgens monitort de oplossing het gedrag van gebruikers, bedrijfssystemen en applicaties in kaart om afwijkingen te detecteren die kunnen wijze op een cyberaanval.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1