‘AWS koopt cloud security startup Harvest.ai’

De Amerikaanse security startup Harvest.ai is begin 2016 stilletjes overgenomen door Amazon Web Services (AWS). Met de overname wilde AWS de veiligheid van zijn gebruikers vergroten door de technologie van Harvest.ai te implementeren.

Amazon Web ServicesDit meldt Fred Wang, een partner van Trinity Ventures, aan GeekWire. Trinity Ventures investeerde eerder 2 miljoen dollar in Harvest.ai en is als aandeelhouder op de hoogte van ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wang wil niet zeggen hoeveel AWS voor Harvest.ai heeft betaald, maar laat wel weten dat dit ‘winst opleverde voor zowel de investeerder als het managementteam’. Een anonieme bron meldt aan GeekWire dat AWS 19 miljoen dollar voor Harvest.ai heeft betaald. Amazon wil niet reageren op de geruchten en wil ook niet bevestigen of de Amerikaanse startup inderdaad door het bedrijf is overgenomen.

Harvest.ai is in 2014 opgericht en zet AI-algoritmes in om documenten, e-mailberichten en data die bedrijven in clouddiensten opslaan te classificeren en beveiligen. Hierbij beschermt de startup niet alleen tegen cyberinbraken, maar ook tegen het per ongeluk uitlekken van informatie door bijvoorbeeld onoplettend werknemers. De technologie van het bedrijf brengt in kaart waar gevoelige informatie is opgeslagen en wie toegang heeft gehad tot deze data. Vervolgens monitort de oplossing het gedrag van gebruikers, bedrijfssystemen en applicaties in kaart om afwijkingen te detecteren die kunnen wijze op een cyberaanval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *