SIDN neemt meerderheidsbelang in Connectis

SIDN, het bedrijf achter alle .nl-domeinnamen, maakt bekend sinds 1 januari een meerderheidsbelang te hebben verworven in Connectis. Connectis is één van de grootste leveranciers van veilige inlogoplossingen in Nederland. Het bedrijf verwerkt miljoenen inlogtransacties per jaar. De krachtenbundeling met SIDN stelt Connectis in staat om haar groeiambities te verwezenlijken. SIDN versterkt hiermee haar positie op de markt van digitale identiteiten.
SIDNMeer dan 12 miljoen Nederlanders gebruiken de infrastructuur van Connectis om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries. Connectis heeft een platform ontwikkeld voor onder andere veilig inloggen, mobiele authenticatie en koppelingen met bestaande inlogvoorzieningen zoals DigiD, eHerkenning, iDIN (Bank-ID) en eIDAS. Met eIDAS biedt Connectis als eerste private partij een oplossing aan om gebruikers vanuit heel Europa op een veilige manier online te identificeren.

Veilig informatie inzien vanaf iedere locatie en elk apparaat

Martijn Kaag, algemeen directeur Connectis: “Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn en dat ze veilig informatie kunnen inzien vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. Door de samenwerking met een onafhankelijke en professionele partij als SIDN kunnen we profiteren van de infrastructuur en alle ervaring en kennis op het gebied van beveiliging. Met deze expertise kunnen we oplossingen ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van de Nederlandse en Europese internetgemeenschap.”

SIDN neemt een meerderheidsbelang van 65% in Connectis. Het bedrijf blijft als aparte bv bestaan. Ook de producten en strategie van Connectis blijven ongewijzigd. De krachtenbundeling is vooral gericht op versterking van de dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *